SOUKOPOVÁ, Jana, Michal STRUK, Gabriela VACEKOVÁ a Michal RADVAN. Oběhové hospodářství a obce. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Oběhové hospodářství a obce
Název anglicky Circular economy and municipalities
Autoři SOUKOPOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Michal STRUK (703 Slovensko, domácí), Gabriela VACEKOVÁ (703 Slovensko, domácí) a Michal RADVAN (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50202 Applied Economics, Econometrics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14560/19:00108420
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova anglicky Circular Economy; Municipalities; South Moravian Region
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 2. 4. 2020 10:09.
Anotace
Dne 12. 9. 2019 se uskutečnil workshop věnovaný oblasti oběhového hospodářství organizovaný Institutem pro udržitelnost a cirkularitu spolu s Jihomoravským krajem. Tento workshop byl určen především starostům a zaměstanancům obecních úřadů – především z odborů životního prostředí nebo technických služeb a jeho cílem bylo pomoci k lepší orientaci v požadavcích, které jsou/budou na obce v budoucích letech kladeny v oblasti oběhového a odpadového hospodářství. Hlavním hostem a přednášejícím byl Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D, vedoucí oddělení koncepcí a technologií a zástupce ředitele odboru odpadů na Ministerstvu životního prostředí ČR. Cílem workshopu bylo také ukázat, jak naplnit budoucí zákonné požadavky tak, aby se staly nástrojem pro řízení obce a informovat zástupce obcí a svozových firem o stavu potenciálu oběhového hospodářství Jihomoravského kraje.
Anotace anglicky
On September 12, 2019, a workshop on circular economy organized by the Sustainability and Circularity Institute (SCI) was held together with the South Moravian Region. This workshop was aimed primarily at mayors and employees of municipal authorities - mainly from environmental departments or technical services, and its aim was to help to better orientate in the requirements that will / will be imposed on municipalities in the field of recycling and waste management in future years. The main guest and lecturer was Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D, Head of the Concept and Technology Department and Deputy Director of the Waste Department at the Ministry of the Environment of the Czech Republic. The aim of the workshop was also to show how to fulfill future legal requirements so that they become a tool for municipal management and inform representatives of municipalities and collection companies about the state of potential of the circular economy in the South Moravian Region.
Návaznosti
TL01000305, projekt VaVNázev: Analýza potenciálu Jihomoravského kraje ve vztahu k oběhovému hospodářství
Investor: Technologická agentura ČR, Analýza potenciálu Jihomoravského kraje ve vztahu k oběhovému hospodářství
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 20:03