CHROMÝ, Jakub a Juraj SZABÓ. Novinky k vyhodnocování compliance programů ve světle doporučení pro státní zástupce v USA – inspirace pro praxi OČTŘ v ČR. Státní zastupitelství. Wolters Kluwer ČR a.s., 2020, roč. 2020, č. 2, s. 15-18. ISSN 1214-3758.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Novinky k vyhodnocování compliance programů ve světle doporučení pro státní zástupce v USA – inspirace pro praxi OČTŘ v ČR
Název anglicky News on Evaluation of Compliance Programs in the Light of Recommendations for US Prosecutors - Inspiration for BCCP Practice in the Czech Republic
Autoři CHROMÝ, Jakub a Juraj SZABÓ.
Vydání Státní zastupitelství, Wolters Kluwer ČR a.s. 2020, 1214-3758.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Změnil Změnil: JUDr. Jakub Chromý, Ph.D., učo 47823. Změněno: 22. 4. 2020 19:04.
Anotace
Příspěvek se zabývá metodickým pokynem k vyhodnocování korporátních programů compliance vydaným Ministerstvem spravedlnosti USA. Pozornost zaměřuje na klíčová sdělení, která přinášejí užitečný náhled na praktické vyhodnocování compliance programů i v podmínkách České republiky. Prezentován je trojdimenzionální kontext: tvorba, implementace a fungování compliance programu. Prostupuje zde idea, jakým způsobem se korporace učí ze své zkušenosti a podle toho přizpůsobuje compliance program.
Anotace anglicky
The paper deals with the methodological guideline for the evaluation of corporate compliance programs issued by the US Department of Justice. It focuses on key messages that provide a useful insight into the practical evaluation of compliance programs also in the Czech Republic. Three-dimensional context is presented: creation, implementation and running of compliance program. There is mentioned the idea how corporation learns from its own experience and adapts the compliance program to such reality.
VytisknoutZobrazeno: 29. 7. 2024 15:14