2012
Identification of Anthocyanins in Red Grape, Plum and Capulin by MALDI-ToF MS
CASTANEDA-OVANDO, Araceli, Ondrej ŠEDO, Josef HAVEL, Lourdes PACHECO, Carlos ANDRES GALAN-VIDAL et. al.Základní údaje
Originální název
Identification of Anthocyanins in Red Grape, Plum and Capulin by MALDI-ToF MS
Autoři
CASTANEDA-OVANDO, Araceli (garant), Ondrej ŠEDO (203 Česká republika, domácí), Josef HAVEL (203 Česká republika, domácí), Lourdes PACHECO, Carlos ANDRES GALAN-VIDAL a Elizabeth CONTRERAS LOPEZ
Vydání
JOURNAL OF THE MEXICAN CHEMICAL SOCIETY, SOC QUIMICA MEXICO, 2012, 1870-249X
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10400 1.4 Chemical sciences
Stát vydavatele
Mexiko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 0.280
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000313161000004
Klíčová slova anglicky
MALDI-ToF MS; Grapes; Plums; Capulins; Deprotonated Anthocyanins
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 25. 6. 2020 10:13, Mgr. Marie Šípková, DiS.
Anotace
V originále
A simple and fast method was developed to identify anthocyanins in red grapes, plums and capulins by MALDI-ToF MS. Three different matrices were used: alpha-CHCA (alpha-cyano-4-hydroxycinnamic acid), THA (2',4',6'-trihydroxyacetophenone) and DHBA (2,5-dihydroxybenzoic acid). Post-Source Decay (PSD) fragment detection allowed studying the structure of compounds detected. Deprotonated anthocyanin species were assigned in capulin ([Cyanidin-3-glucoside-deprotonated] K+ and [Cyanidin-3-rutinoside-deprotonated]K+), due to these compounds also can be ionized in form of potassium adducts combined with a deprotonation.