DORDEVIC, Dani, Ivan KUSHKEVYCH, Simona JANCIKOVA, Sanja CAVAR ZELJKOVIC, Michal ZDARSKY a Lucia HODULOVA. Modeling the effect of heat treatment on fatty acid composition in home-made olive oil preparations. Open Life Sciences. 2020, roč. 15, č. 1, s. 606-618. ISSN 2391-5412. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1515/biol-2020-0064.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Modeling the effect of heat treatment on fatty acid composition in home-made olive oil preparations
Autoři DORDEVIC, Dani (203 Česká republika), Ivan KUSHKEVYCH (804 Ukrajina, domácí), Simona JANCIKOVA (203 Česká republika), Sanja CAVAR ZELJKOVIC (203 Česká republika), Michal ZDARSKY (203 Česká republika) a Lucia HODULOVA (203 Česká republika).
Vydání Open Life Sciences, 2020, 2391-5412.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10618 Ecology
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 0.938
Kód RIV RIV/00216224:14310/20:00116285
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.1515/biol-2020-0064
UT WoS 000564678700001
Klíčová slova anglicky virgin olive oil; refined olive oil; saturated fatty acids; monounsaturated fatty acids; polyunsaturated fatty acids; cross-correlation analysis
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Marie Šípková, DiS., učo 437722. Změněno: 29. 4. 2021 16:34.
Anotace
The aim of this study was to simulate olive oil use and to monitor changes in the profile of fatty acids in home-made preparations using olive oil, which involve repeated heat treatment cycles. The material used in the experiment consisted of extra virgin and refined olive oil samples.
Návaznosti
MUNI/A/0947/2019, interní kód MUNázev: Podpora výzkumné činnosti studentů Mikrobiologie a molekulární biotechnologie 4 (Akronym: SV2020)
Investor: Masarykova univerzita, Podpora výzkumné činnosti studentů Mikrobiologie a molekulární biotechnologie 4, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 21. 7. 2024 09:16