STŘÍTESKÝ, Matěj. Tematická analýza 81 rozhodnutí o přípustnosti převzetí do zdravotnického ústavu se zaměřením na ochranu soukromí. Online. In Filip Křepelka. Sborník z konference COFOLA 2019 Část X. Brno: Právnická fakulta Masarykovy univerzity, 2019. ISBN 978-80-210-9503-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Tematická analýza 81 rozhodnutí o přípustnosti převzetí do zdravotnického ústavu se zaměřením na ochranu soukromí
Název česky Tematická analýza 81 rozhodnutí o přípustnosti převzetí do zdravotnického ústavu se zaměřením na ochranu soukromí
Název anglicky Thematic analysis of 81 decisions on admissibility of admission to a medical institution
Autoři STŘÍTESKÝ, Matěj.
Vydání Brno, Sborník z konference COFOLA 2019 Část X. 2019.
Nakladatel Právnická fakulta Masarykovy univerzity
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-210-9503-8
Klíčová slova česky Zdravotnická detence; psychiatrická nemocnice; tematická analýza; kvalita soudních rozhodnutí.
Klíčová slova anglicky Detention in Health Institution; Psychiatric Hospital; Thematic Analysis; Quality of Court Decisions.
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Matěj Stříteský, Ph.D., učo 348434. Změněno: 13. 11. 2020 11:34.
Anotace
Příspěvek prezentuje výsledky tematické analýzy 81 rozhodnutí o přípustnosti převzetí do zdravotnického ústavu (dále jen rozhodnutí). Rozhodnutí jsou zkoumána ve vztahu k judikatuře vrcholných soudů a je hodnoceno, do jaké míry obstojí z hlediska požadavků, které z judikatury vyplývají. Autor pomocí tematické analýzy abstraktní pojem ohrožení prezentovaný zákonem konkretizuje na rozhodnutích z praxe. Příspěvek zkoumá i otázku, zda nevzniká konflikt mezi požadavkem na podrobné odůvodnění rozhodnutí a ochranou soukromí pacienta, o němž rozhodnutí pojednává.
Anotace anglicky
The paper presents the results of a thematic analysis of 81 decisions on admissibility of admission to a medical institution (hereinafter referred to as the decision). Decisions are examined in relation to the case-law of the supreme courts and it is assessed to what extent they will withstand the requirements of the case-law. By means of thematic analysis, the author concretises the abstract concept of threat presented by law. The paper also examines whether there is a conflict between the requirement for a detailed statement of reasons for the decision and the protection of the privacy of the detained patient.
VytisknoutZobrazeno: 17. 7. 2024 14:17