WINKLER, Jiří, Ladislav OTAVA a Iveta ZELENKOVÁ. Závěrečná evaluační zpráva z projektu Symbios CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_024/000647. První. Brno: MPSV ČR, 2020, 118 s. Symbios.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Závěrečná evaluační zpráva z projektu Symbios CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_024/000647.
Název anglicky Final evaluation report from the Symbios project CZ.03.3.X / 0.0 / 0.0 / 15_024 / 000647.
Autoři WINKLER, Jiří, Ladislav OTAVA a Iveta ZELENKOVÁ.
Vydání První. Brno, 118 s. Symbios, 2020.
Nakladatel MPSV ČR
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výzkumná zpráva
Obor 50900 5.9 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW MPSV, databáze projektů 2014-2020 OPZ
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky sociální inovace; realistická evaluace; Program Symbios; výsledky programu; programový kontext
Klíčová slova anglicky social innovation; realistic evaluation; the Symbios project; program results; program context
Štítky partnerships, program evaluation, social inclusion
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Farkašová, učo 97333. Změněno: 25. 1. 2021 10:25.
Anotace
Projekt Symbios (Brno) představuje sdílené bydlení mladých dospělých odcházejících z dětského domova (DD) nebo z pěstounské péče (PP) a studentů vysokých škol (VŠ) jako nástroj pro získání vlastního bydlení a zdrojů pro začátek zcela samostatného života (včetně placeného zaměstnání). Závěrečná evaluace projektu má sloužit dvěma základním cílům. Za prvé k určení přínosu navrhované inovace pro členy cílové skupiny při zajištění stabilního vlastního bydlení a placené práce v zaměstnání. Za druhé má evaluace inovačního pilotního projektu sloužit k vylepšení metodického postupu programu. Jinými slovy má sloužit k určení faktorů a podmínek, které aktuálně mohou úspěšné výsledky projektu podporovat, a současně faktorů, které je mohou brzdit či přímo bránit jejich dosažení. Tyto faktory jsou dvojího typu. Jednak jsou to intervenční mechanismy utvářené v programu a jednak je to programový (personální, finanční, organizační, institucionální) kontext realizace těchto intervencí, v němž jsou intervence pevně společensky zakotvené.
Anotace anglicky
Symbios project (Brno) presents the shared housing of young adults leaving a children's home (DD) or foster care (PP) and university students (universities) as a tool for obtaining their own housing and resources to start a completely independent life (including paid employment). The final evaluation of the project is to serve two basic goals. First, to determine the benefits of the proposed innovation for members of the target group in ensuring stable living and paid employment. Secondly, the evaluation of the innovative pilot project should serve to improve the methodological process of the program. In other words, it should be used to identify the factors and conditions that can currently support the successful results of the project, and at the same time the factors that can hinder them or directly hinder their achievement. These factors are of two types. On the one hand, these are the intervention mechanisms formed in the program and, on the other hand, it is the programmatic (personnel, financial, organizational, institutional) context of the implementation of these interventions, in which the interventions are socially rooted.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 01:48