J 2017

Pitevní a preparační techniky v tělních oblastech

FRIŠHONS, Jan

Basic information

Original name

Pitevní a preparační techniky v tělních oblastech

Name (in English)

Autopsy and preparation techniques in body areas

Authors

FRIŠHONS, Jan (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Gnosis Medica, Univerzita Palackého v Olomouci, 2017, 1805-8434

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

30501 Forensic science

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

References:

RIV identification code

RIV/00216224:14110/17:00117791

Organization unit

Faculty of Medicine

Keywords in English

autopsy; autopsy technique; evisceration
Změněno: 14/1/2021 19:00, Jan Frišhons

Abstract

V originále

Pitva zůstává i přes existenci moderních zobrazovacích a dalších diagnostických metod, základní vyšetřovací metodou soudního lékařství a patologické anatomie. V tomto krátkém přehledu budou stručně představeny základní eviscerační, tak pitevní techniky, stejně jako neinvazivní a mini invazivní metody, kterou jsou v posmrtné diagnostice často využívány.

In English

The autopsy remains despite the existence of modern imaging and other diagnostic methods, the basic examination method of forensic medicine and pathological anatomy. In this brief overview, the basics will be briefly introduced both evisceration and autopsy techniques, as well as non-invasive ones and mini-invasive methods, which are often used in post-mortem diagnosis.