Detailed Information on Publication Record
2017
Pitevní a preparační techniky v tělních oblastech
FRIŠHONS, JanBasic information
Original name
Pitevní a preparační techniky v tělních oblastech
Name (in English)
Autopsy and preparation techniques in body areas
Authors
FRIŠHONS, Jan (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Gnosis Medica, Univerzita Palackého v Olomouci, 2017, 1805-8434
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
30501 Forensic science
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
References:
RIV identification code
RIV/00216224:14110/17:00117791
Organization unit
Faculty of Medicine
Keywords in English
autopsy; autopsy technique; evisceration
Změněno: 14/1/2021 19:00, Jan Frišhons
V originále
Pitva zůstává i přes existenci moderních zobrazovacích a dalších diagnostických metod, základní vyšetřovací metodou soudního lékařství a patologické anatomie. V tomto krátkém přehledu budou stručně představeny základní eviscerační, tak pitevní techniky, stejně jako neinvazivní a mini invazivní metody, kterou jsou v posmrtné diagnostice často využívány.
In English
The autopsy remains despite the existence of modern imaging and other diagnostic methods, the basic examination method of forensic medicine and pathological anatomy. In this brief overview, the basics will be briefly introduced both evisceration and autopsy techniques, as well as non-invasive ones and mini-invasive methods, which are often used in post-mortem diagnosis.