MAZÁČOVÁ, Pavlína. Význam společenství praxe učitelů SOŠ a SOU, knihovníků a akademiků při rozvoji gramotností a kompetencí žáků. In Národní pedagogický institut – Aktivity a náměty IKAP pro oblast Čtenářská a matematická gramotnost se zohledněním specifik SOŠ a SOU. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Význam společenství praxe učitelů SOŠ a SOU, knihovníků a akademiků při rozvoji gramotností a kompetencí žáků
Název anglicky The importance of the community of secondary school teachers, librarians and academics in the development of literacy and competencies of pupils
Autoři MAZÁČOVÁ, Pavlína.
Vydání Národní pedagogický institut – Aktivity a náměty IKAP pro oblast Čtenářská a matematická gramotnost se zohledněním specifik SOŠ a SOU, 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky gramotnost; kompetence; žák střední školy; učící knihovník; učitel; společenství praxe
Klíčová slova anglicky literacy; competence; high school student; teaching librarian; teacher; community practice
Štítky community of practice, competence, information education, teacher, teaching librarian
Změnil Změnila: Mgr. Pavlína Mazáčová, Ph.D., učo 6795. Změněno: 25. 1. 2021 13:57.
Anotace
Příspěvek ve formě webináře tematicky reflektuje potřebu funkčního společenství praxe při rozvoji informační gramotnosti a kompetenčního učení žáků na střední škole. Tematicky je zaměřena na výzkumné i aplikační aktivity v informačním vzdělávání a na spolupráci učitelů a učících knihovníků.
Anotace anglicky
The paper in the form of a webinar thematically reflects the need for a functional community of practice in the development of information literacy and competence learning of high school students. It is thematically focused on research and application activities in information education and on the cooperation of teachers and teaching librarians.
Návaznosti
MUNI/A/1301/2019, interní kód MUNázev: Design Thinking Action Lab 2020: sociální inovace, informační chování a virtuální realita v paměťových institucích (Akronym: DISRI 2020)
Investor: Masarykova univerzita, Design Thinking Action Lab 2020: sociální inovace, informační chování a virtuální realita v paměťových institucích, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 09:58