J 2020

Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements

CRHA, Tomáš a Jiří PAZOUREK

Základní údaje

Originální název

Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements

Autoři

CRHA, Tomáš (203 Česká republika, domácí) a Jiří PAZOUREK (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

FOODS, BASEL, MDPI, 2020, 2304-8158

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

30104 Pharmacology and pharmacy

Stát vydavatele

Švýcarsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Impakt faktor

Impact factor: 4.350

Kód RIV

RIV/00216224:14160/20:00118267

Organizační jednotka

Farmaceutická fakulta

UT WoS

000580682700001

Klíčová slova anglicky

isomaltulose; Palatinose; maltodextrins; dietary supplements; HILIC; ELSD

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 25. 2. 2021 09:54, Mgr. Hana Hurtová

Anotace

V originále

This paper presents a rapid HPLC method for the separation of isomaltulose (also known as Palatinose) from other common edible carbohydrates such as sucrose, glucose, and maltodextrins, which are commonly present in food and dietary supplements. This method was applied to determine isomaltulose in selected food supplements for special diets and athletic performance. Due to the selectivity of the separation system, this method can also be used for rapid profiling analysis of mono-, di-, and oligosaccharides in food.