2020
Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
CRHA, Tomáš a Jiří PAZOUREKZákladní údaje
Originální název
Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
Autoři
CRHA, Tomáš (203 Česká republika, domácí) a Jiří PAZOUREK (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
FOODS, BASEL, MDPI, 2020, 2304-8158
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele
Švýcarsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 4.350
Kód RIV
RIV/00216224:14160/20:00118267
Organizační jednotka
Farmaceutická fakulta
UT WoS
000580682700001
Klíčová slova anglicky
isomaltulose; Palatinose; maltodextrins; dietary supplements; HILIC; ELSD
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 25. 2. 2021 09:54, Mgr. Hana Hurtová
Anotace
V originále
This paper presents a rapid HPLC method for the separation of isomaltulose (also known as Palatinose) from other common edible carbohydrates such as sucrose, glucose, and maltodextrins, which are commonly present in food and dietary supplements. This method was applied to determine isomaltulose in selected food supplements for special diets and athletic performance. Due to the selectivity of the separation system, this method can also be used for rapid profiling analysis of mono-, di-, and oligosaccharides in food.