CRHA, Tomáš a Jiří PAZOUREK. Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements. FOODS. BASEL: MDPI, 2020, roč. 9, č. 9, s. 1-20. ISSN 2304-8158. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/foods9091164.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
Autoři CRHA, Tomáš (203 Česká republika, domácí) a Jiří PAZOUREK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání FOODS, BASEL, MDPI, 2020, 2304-8158.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Švýcarsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 4.350
Kód RIV RIV/00216224:14160/20:00118267
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.3390/foods9091164
UT WoS 000580682700001
Klíčová slova anglicky isomaltulose; Palatinose; maltodextrins; dietary supplements; HILIC; ELSD
Štítky rivok, ÚChL
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Hana Hurtová, učo 244985. Změněno: 25. 2. 2021 09:54.
Anotace
This paper presents a rapid HPLC method for the separation of isomaltulose (also known as Palatinose) from other common edible carbohydrates such as sucrose, glucose, and maltodextrins, which are commonly present in food and dietary supplements. This method was applied to determine isomaltulose in selected food supplements for special diets and athletic performance. Due to the selectivity of the separation system, this method can also be used for rapid profiling analysis of mono-, di-, and oligosaccharides in food.
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 17:15