DOLEŽALOVÁ, Lenka. Nemocniční lékárenství v České republice. In Nemocniční lékárenství v České republice. první. Praha: Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Ruská 85, Praha 10, 2020, s. 70-77. ISBN 978-80-87023-52-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nemocniční lékárenství v České republice
Název česky Nemocniční lékárenství v České republice
Název anglicky Hospital pharmacy in the Czech Republic
Autoři DOLEŽALOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání první. Praha, Nemocniční lékárenství v České republice, od s. 70-77, 8 s. 2020.
Nakladatel Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Ruská 85, Praha 10
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14160/20:00118271
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
ISBN 978-80-87023-52-5
Klíčová slova česky ;Příprava cytostatik; izolátor; profesní expozice; monitoring pracovního prostředí
Klíčová slova anglicky Preparation of cytostatics; negative pressure cabinet; professional exposure; monitoring of the working environment
Změnil Změnil: PharmDr. Karel Vašut, Ph.D., učo 245431. Změněno: 26. 2. 2021 17:38.
Anotace
Nemocniční lékárenství je samostatný specializovaný obor farmacie s dlouholetou tradicí, který je zaměřený nejen na hospitalizované pacienty. Je to dynamický obor poskytující komplexní farmaceutickou péči ve specifickém prostředí nemocnice a na rozhraní se sférou ambulantní. Nemocniční farmaceut je nezastupitelným členem multidisciplinárních týmů zdravotnických zařízení lůžkové péče. Publikace je sice stručnou, zato první ucelenou publikací v České republice věnovanou nemocničnímu lékárenství. Zaměřuje se především na oblasti specifické pro nemocniční lékárenství, které jsou považovány za stěžejní pro úspěšné složení atestační zkoušky v oboru. Získané informace tak budou následně využity k poskytování lékárenské zdravotní péče. Není-li dále uvedeno jinak, vychází tato publikace z právního stavu ke dni 31. 10. 2019.
Anotace anglicky
Hospital pharmacy is an independent specialized field of pharmacy with a long tradition, which is focused not only on hospitalized patients. It is a dynamic field providing comprehensive pharmaceutical care in a specific hospital environment and at the interface with the outpatient sector. The hospital pharmacist is an irreplaceable member of multidisciplinary teams of inpatient health care facilities. The publication is a brief, but the first comprehensive publication in the Czech Republic devoted to hospital pharmacy. It focuses mainly on areas specific to hospital pharmacy, which are considered crucial for the successful passing of the attestation exam in the field. The information obtained will then be used to provide pharmacy health care.
VytisknoutZobrazeno: 23. 7. 2024 21:26