HOSNEDLOVA, B., J. SOCHOR, M. BARON, G. BJORKLUND a René KIZEK. Application of nanotechnology based-biosensors in analysis of wine compounds and control of wine quality and safety: A critical review. CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION. PHILADELPHIA: TAYLOR & FRANCIS INC, 2020, roč. 60, č. 19, s. 3271-3289. ISSN 1040-8398. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1080/10408398.2019.1682965.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Application of nanotechnology based-biosensors in analysis of wine compounds and control of wine quality and safety: A critical review
Autoři HOSNEDLOVA, B. (garant), J. SOCHOR, M. BARON, G. BJORKLUND a René KIZEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, PHILADELPHIA, TAYLOR & FRANCIS INC, 2020, 1040-8398.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 11.176
Kód RIV RIV/00216224:14160/20:00118453
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.1080/10408398.2019.1682965
UT WoS 000501114200001
Klíčová slova anglicky Biosensor; enology; nanomaterials; nanoparticles; polyphenols; quality; safety; wine
Štítky rivok, ÚFTo
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Hana Hurtová, učo 244985. Změněno: 25. 3. 2021 18:04.
Anotace
Nanotechnology is one of the most promising future technologies for the food industry. Some of its applications have already been introduced in analytical techniques and food packaging technologies. This review summarizes existing knowledge about the implementation of nanotechnology in wine laboratory procedures. The focus is mainly on recent advancements in the design and development of nanomaterial-based sensors for wine compounds analysis and assessing wine safety. Nanotechnological approaches could be useful in the wine production process, to simplify wine analysis methods, and to improve the quality and safety of the final product.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 19:04