ČELEDA, Pavel, Kamil ANDONIADIS, Attila FARKAS, Jana ZIKOVÁ, Martin MADZIA, Matěj GROMAN, Andrej TOMČI a Lubomír POSPÍŠIL. Simulační prostředí pro testování průmyslových aplikací. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Simulační prostředí pro testování průmyslových aplikací
Název anglicky Simulation Environment for Testing Industrial Applications
Autoři ČELEDA, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí), Kamil ANDONIADIS (203 Česká republika, domácí), Attila FARKAS (703 Slovensko, domácí), Jana ZIKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Martin MADZIA (203 Česká republika, domácí), Matěj GROMAN (203 Česká republika, domácí), Andrej TOMČI (703 Slovensko, domácí) a Lubomír POSPÍŠIL (203 Česká republika).
Vydání 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Simulační prostředí pro testování průmyslových aplikací
Kód RIV RIV/00216224:14330/20:00114935
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova česky digitální dvojče; výrobní informační systém; testbed; testování; Průmysl 4.0
Klíčová slova anglicky digital twin; manufacturing execution system; testbed; testing; Industry 4.0
Technické parametry Software simulačního prostředí se skládá z několika vzájemně provázaných částí. Základ tvoří nástroj pro přípravu a stavbu digitálního dvojčete. Ten na základě sandboxové definice (popisu virtuálního prostředí), která popisuje topologii simulované výrobní továrny včetně nasazení a konfigurace všech komponent, vytvoří předpis pro sestavení simulačního prostředí. Samotná stavba prostředí je prováděna nástrojem Vagrant ve virtualizačním prostředí VirtualBox. Konfigurace a orchestrace jednotlivých komponent je řešena nástrojem Ansible a definice topologie je popsaná v jazyce YAML. Pro bližší informace o získání softwaru kontaktujte odpovědnou osobu. Odpovědná osoba: Tomáš Knotek, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, Botanická 68a, 602 00 Brno, tel.: +420 549 495 979, e-mail: knotek@fi.muni.cz.
Změnil Změnil: doc. Ing. Pavel Čeleda, Ph.D., učo 206086. Změněno: 21. 1. 2022 11:02.
Anotace
Výsledek tvoří software simulačního prostředí (testbed), kde je možné provádět automatizovaně zátěžové a integrační testování informačních systémů pro řízení výroby (angl. Manufacturing Execution Systems). Prostředí umožňuje stavět digitální dvojčata reálných výrobních podniků a upravovat je dle potřeby. Jednotlivé komponenty digitálního dvojčete (např. stroj, terminál atd.) jsou popsány standardizovaným způsobem, který je umožňuje upravovat a jednoduše nasazovat nové verze, případně provádět další úpravy.
Anotace anglicky
The result is a simulation environment software (testbed), where it is possible to execute automated performance and integration testing of manufacturing execution systems. The environment allows you to build digital twins of real manufacturing companies and modify them as needed. The individual components of the digital twin (e.g., machine, terminal, etc.) are described in a standardized way, allowing them to be modified and easily deployed new versions or make further modifications.
Návaznosti
MUNI/33/DP6/2019, interní kód MUNázev: DP6_KYPO4Industry
Investor: Masarykova univerzita, DP6_KYPO4Industry, Národní centrum kompetence pro kyberbezpečnost - dílčí projekty
TN01000077, projekt VaVNázev: Národní centrum kompetence pro Kyberbezpečnost
Investor: Technologická agentura ČR, Národní centrum kompetence pro Kyberbezpečnost
VytisknoutZobrazeno: 3. 8. 2024 10:19