WEBER, Pavel. Recenze knihy: Vágnerová Tereza a kolektiv - Výživa v geriatrii a gerontologii. Praha: Karolinum, 2020, 200 s. ISBN 978-80-246-4620-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Recenze knihy: Vágnerová Tereza a kolektiv - Výživa v geriatrii a gerontologii
Název anglicky Nutrition in geriatrics and gerontology Vágnerová Tereza and team
Autoři WEBER, Pavel.
Vydání 2020.
Další údaje
Typ výsledku Recenze
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-246-4620-6
Změnil Změnil: prof. MUDr. Pavel Weber, CSc., učo 37287. Změněno: 5. 5. 2021 19:59.
Anotace
Kniha T. Vágnerové a kol. „Výživa v geriatrii a gerontologii“ si vytkla jako učební text pro nutricionisty LF KU za úkol dát na trh přehlednou učebnici o výživě seniorů a zejména jejich poruchách při různých onemocněních. Jde o práci s ohledem na diskutované téma srovnatelnou rozsahem, obsahem i formou se zahraničními texty. Pod vedením T.Vágnerové jako hlavní autorky a za spolupráce dalších spoluautorů, z nichž musím zdůraznit roli prof. Topinkové se podařilo čtenářům velmi přehledně a přitom komplexně a didaktickou formou poskytnout potřebný pohled na problematiku výživy seniorů v co nejširším možném pohledu a to jak ve zdraví tak i v nemoci. Kniha nepochybně bude přínosem na českém zdravotnickém trhu svým pojetím a orientací na seniorskou populaci.
Anotace anglicky
The book by T. Vágnerová et al. "Nutrition in geriatrics and gerontology" set itself as a textbook for nutritionists of the Faculty of Medicine of the University of Prague to put on the market a clear textbook on the nutrition of seniors and especially their disorders in various diseases. It is a work with regard to the discussed topic comparable in scope, content and form with foreign texts. Under the leadership of T.Vágnerová as the main author and with the cooperation of other co-authors, of which I must emphasize the role of prof. Topinková managed to provide readers with a very clear and at the same time comprehensive and didactic form of the necessary view of the issue of nutrition of seniors in the widest possible view, both in health and in disease. The book will undoubtedly be a benefit on the Czech healthcare market with its concept and orientation towards the senior population.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 02:00