WEBER, Pavel. Editorství tematického sborníku - XIX. BRNĚNSKÝ GERIATRICKÝ DEN a 7. BRNĚNSKO - BRATISLAVSKÉ GERONTOLOGICKÉ SYMPOZIUM. In Sborník abstrakt XIX. BRNĚNSKÝ GERIATRICKÝ DEN a 7. BRNĚNSKO - BRATISLAVSKÉ GERONTOLOGICKÉ SYMPOZIUM. MUNI PRESS. Brno, Masarykova univerzita: Pavel Weber, 2017, s. 1-25, 26 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Editorství tematického sborníku - XIX. BRNĚNSKÝ GERIATRICKÝ DEN a 7. BRNĚNSKO - BRATISLAVSKÉ GERONTOLOGICKÉ SYMPOZIUM
Název anglicky Abstractbook XIX Brno geriatric day
Autoři WEBER, Pavel.
Vydání MUNI PRESS. Brno, Masarykova univerzita, Sborník abstrakt XIX. BRNĚNSKÝ GERIATRICKÝ DEN a 7. BRNĚNSKO - BRATISLAVSKÉ GERONTOLOGICKÉ SYMPOZIUM, od s. 1-25, 26 s. 2017.
Nakladatel Pavel Weber
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 30227 Geriatrics and gerontology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky vyšší věk - hrudní chirurgie - kardiochirurgie - ortopedie - geriatrická onkologie
Klíčová slova anglicky older age - thoracic surgery - cardiac surgery - orthopedics - geriatric oncology
Změnil Změnil: prof. MUDr. Pavel Weber, CSc., učo 37287. Změněno: 15. 5. 2021 23:22.
Anotace
V rámci předoperační snahy o minimalizaci pooperačních komplikací je provedeno vyhodnocení operačního rizika (ASA) a vyhodnocení nutričního stavu a kompenzace komorbidit. Je důležité komplexně určit operační riziko, předpovědět komplikace a zejména přínos operace pro pacienta. K hodnocení vždy existuje zásadně individuální přístup. Samotný věk nepovažujeme za kontraindikaci chirurgického zákroku. Je třeba vzít v úvahu další způsoby léčby (RFA, RT atd.). V rámci předoperační snahy o minimalizaci pooperačních komplikací je provedeno vyhodnocení operačního rizika (ASA) a vyhodnocení nutričního stavu a kompenzace komorbidit. Je důležité komplexně určit operační riziko, předpovědět komplikace a zejména přínos operace pro pacienta. K hodnocení vždy existuje zásadně individuální přístup. Samotný věk nepovažujeme za kontraindikaci chirurgického zákroku. Je třeba vzít v úvahu další způsoby léčby (RFA, RT atd.). V rámci předoperační snahy o minimalizaci pooperačních komplikací se provádí vyhodnocení operačního rizika (ASA), dále vyhodnocení nutričního stavu a kompenzace komorbidit. Důležité je komplexní stanovení operačního rizika, predikce komplikací a zejména přínos operace pro nemocného. V rámci hodnocení je vždy zásadně individuální přístup. Samotný věk nepovažujeme za kontraindikaci chirurgického zákroku. Nutno zvážit i jiné léčebné modality (RFA, RT, apod.) V rámci předoperační snahy o minimalizaci pooperačních komplikací se provádí vyhodnocení operačního rizika (ASA), dále vyhodnocení nutričního stavu a kompenzace komorbidit. Důležité je komplexní stanovení operačního rizika, predikce komplikací a zejména přínos operace pro nemocného. V rámci hodnocení je vždy zásadně individuální přístup. Samotný věk nepovažujeme za kontraindikaci chirurgického zákroku. Nutno zvážit i jiné léčebné modality (RFA, RT, apod.) V rámci předoperační snahy o minimalizaci pooperačních komplikací se provádí vyhodnocení operačního rizika (ASA), dále vyhodnocení nutričního stavu a kompenzace komorbidit. Důležité je komplexní stanovení operačního rizika, predikce komplikací a zejména přínos operace pro nemocného. V rámci hodnocení je vždy zásadně individuální přístup. Samotný věk nepovažujeme za kontraindikaci chirurgického zákroku. Nutno zvážit i jiné léčebné modality (RFA, RT, apod.)
Anotace anglicky
As part of the preoperative effort to minimize postoperative complications, an operational risk assessment (ASA) is performed, as well as an evaluation of the nutritional status and compensation of comorbidities. It is important to comprehensively determine the operational risk, predict complications and especially the benefit of the operation for the patient. There is always a fundamentally individual approach to evaluation. We do not consider age alone as a contraindication for surgery. Other treatment modalities (RFA, RT, etc.) must be considered.
VytisknoutZobrazeno: 12. 10. 2024 01:17