CHOVANCOVÁ, Eva. Vinařství a paměť. In Kolokvium Sociální kapitál nemateriálního kulturního dědictví. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vinařství a paměť
Název anglicky Winemaking and memory
Autoři CHOVANCOVÁ, Eva.
Vydání Kolokvium Sociální kapitál nemateriálního kulturního dědictví, 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky vinařství; historie; 20. století; paměť
Klíčová slova anglicky winemaking; history; 20th century; memory
Změnil Změnila: Mgr. et Mgr. Eva Chovancová, učo 112294. Změněno: 11. 6. 2021 07:09.
Anotace
Příspěvek pojadnává o možnostech využití paměti ve výzkumu vinařství. Toto hospodářské odvětví prošlo v průběhu 20. století řadou proměn, které se projevovaly na každodenním životě obyvatel Moravy. Jejich vzpomínky mohou doplňovat skutečnosti, které lze zjistit z archivních pramenů.
Anotace anglicky
The paper deals with the possibilities of using memory in viticulture research. During the 20th century, this economic sector underwent a number of changes that affected the daily lives of the inhabitants of Moravia. Their memories can complement the facts that can be found from archival sources.
Návaznosti
MUNI/A/1140/2020, interní kód MUNázev: Sociální kapitál nemateriálního kulturního dědictví (Akronym: Sociální kapitál ICH)
Investor: Masarykova univerzita, Sociální kapitál nemateriálního kulturního dědictví
VytisknoutZobrazeno: 24. 8. 2024 19:34