SLEZÁČKOVÁ, Alena. Jak si udržet naději a duševní zdraví v době koronavirové. In Mimořádná přednáška Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity z cyklu Pandemie v celospolečenských souvislostech. Brno: U3V Masarykovy univerzity, 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak si udržet naději a duševní zdraví v době koronavirové
Název anglicky How to maintain hope and mental health during the coronavirus pandemic
Autoři SLEZÁČKOVÁ, Alena.
Vydání Brno, Mimořádná přednáška Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity z cyklu Pandemie v celospolečenských souvislostech, 2021.
Nakladatel U3V Masarykovy univerzity
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 50101 Psychology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Záznam přednášky
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky naděje; duševní zdraví; zvládání stresu, pandemie Covid-19
Klíčová slova anglicky hope; mental health; coping with stress; Covid-19 pandemic
Změnil Změnila: doc. PhDr. Alena Slezáčková, Ph.D., učo 24238. Změněno: 1. 7. 2021 17:59.
Anotace
Naděje je klíčová pro udržení duševního zdraví a psychické odolnosti v náročných životních obdobích. V přednášce pro U3V MU jsme představili výsledky aktuálních vědeckých výzkumů, odhalujících význam naděje pro úspěšné zvládání stresových situací, a zaměřili jsme se především na praktická doporučení pro posílení naděje a duševního zdraví. Představili jsme si konkrétní metody vycházející z vědeckého směru pozitivní psychologie, které účinně pomáhají ubránit se úzkosti, nepohodě a beznaději, a významně podporují naše duševní zdraví a psychickou pohodu.
Anotace anglicky
Hope is important for maintaining mental health and resilience in difficult periods of life. In the lecture for U3V MU, we talked not only about the findings of contemporary scientific research about the importance of hope for successful coping with stress, but we also focused on practical recommendations for strengthening hope and mental health. We have presented specific methods based on the scientific field of positive psychology that effectively help prevent anxiety, disstress, and hopelessness, and significantly support mental health and well-being.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:55