ŠTĚPÁNEK, Tomáš. Chuck CRISAFULLI; Gillian G. GAAR, Nirvana - Kompletní příběh (The Story of Nirvana). Brno: Extra Publishing, s.r.o., 2021, s. 1-163, 164 s. Bookazine sešit č. 11. ISBN 978-80-7525-381-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Chuck CRISAFULLI; Gillian G. GAAR, Nirvana - Kompletní příběh (The Story of Nirvana)
Název česky Nirvana - Kompletní příběh
Název anglicky Story of Nirvana
Autoři ŠTĚPÁNEK, Tomáš.
Vydání Brno, od s. 1-163, 164 s. Bookazine sešit č. 11, 2021.
Nakladatel Extra Publishing, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-7525-381-1
ISSN 2571-4007
Klíčová slova česky Nirvana; grunge; Kurt Cobain
Klíčová slova anglicky Nirvana; grunge; Kurt Cobain
Změnil Změnil: Mgr. Tomáš Štěpánek, učo 262993. Změněno: 25. 1. 2022 20:39.
Anotace
Editorství do češtiny přeloženého druhého vydání bookazinu "The Story of Nirvana" od autorů Chucka Crisafulli a Gillian G. Gaar vyšlého v nakladatelství Future Publishing v roce 2020. Pouze ty nejlepší kapely se stanou symbolem určité éry, zaujmou celou generaci a zanechají po sobě dědictví, které odolává neúprosnému plynutí času a nekonečné spoustě poslechů, a to s ironickým úsměvem. Nirvana je právě takovouto kapelou. Hnána vpřed úžasně jedinečnými a často kousavými texty Kurta Cobaina a vyzbrojena nezaměnitelnými riffy Krista Novoselice s hromovým bubnováním Davea Grohla se Nirvana proměnila během několika málo let z hrstky maloměstských snílků v jednu z nejúspěšnějších skupin historie.
Anotace anglicky
Editorial work on Czech translation of the second edition of the bookazine "The Story of Nirvana" from the authors Chuck Crisafulli and Gillian G. Gaar, published by Future Publishing in 2020. Only the greatest bands get to define an era, engage a generation and establish a legacy that weathers the relentless march of time and countless relistenings with a wry smile. Nirvana are one such band. Driven forth by the brilliantly unique, often scathing lyrics of Kurt Cobain and supported by the unmistakable rifts of Chris Novoselic and the thunderous drumming of Dave Grohl, in just a few years Nirvana transformed from small-town dreamers into one of the most successful bands in history.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 21:17