ČTVERÁČKOVÁ, Petra. Bezpečný a laskavý průvodce hudebním vesmírem pro děti. Hudební výchova – Čtvrtletník pro hudební a obecně estetickou výchovu školní a mimoškolní. 2021, roč. 29, č. 4, s. 34-35. ISSN 1210-3683.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bezpečný a laskavý průvodce hudebním vesmírem pro děti
Název anglicky The Safe and Kind Guide by the Musical Universe for Children
Autoři ČTVERÁČKOVÁ, Petra.
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Recenze
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky přípravná hudební výchova; nový koncept; Planeta Hudba; Bärenreiter Praha; Helena Velická; Jitka Němečková
Klíčová slova anglicky Elementary Music Education for Children; A New Concept; Music Planet; Bärenreiter Praha; Helena Velická; Jitka Němečková
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 1. 6. 2024 15:56.
Anotace
Recenze představuje čtenářům nový ucelený výukový koncept hudební prvouky Planeta Hudba autorky Heleny Velické, určený pro 1. ročník ZŠ a přípravnou hudební výchovu ZUŠ. Koncept se skládá z Výukových listů pro učitele, Pracovního sešitu pro děti a doplňkové hry pro děti − provázkovníku. Recenzentka podrobně rozebírá každou z těchto částí jak z hlediska metodického, tak z pohledu využitelnosti v praxi.
Anotace anglicky
This review introduces to the readers the new concept of elementary music education for children – The Music Planet by Helena Velická (the author) and Jitka Němečková (the illustrator). The concept includes worklists for teachers, workbook for children and also additional game Provázkovník. In the article reviewer describes these sections from methodological and practical point of view.
VytisknoutZobrazeno: 6. 9. 2024 11:37