BUGDOLOVÁ, Sandra, Přemysl LUBAL a Marta FARKOVÁ. Isotachophoretic analysis of tea. In Libuše Trnková. XXI. Workshop of Biophysical Chemists and Electrochemists. 1st edition. Brno: Masaryk University Press, 2021, s. 82-83. ISBN 978-80-210-9943-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Isotachophoretic analysis of tea
Autoři BUGDOLOVÁ, Sandra, Přemysl LUBAL a Marta FARKOVÁ.
Vydání 1st edition. Brno, XXI. Workshop of Biophysical Chemists and Electrochemists, od s. 82-83, 2 s. 2021.
Nakladatel Masaryk University Press
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
WWW URL
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-210-9943-2
Klíčová slova česky isoachophoresis; anions; tea; food control
Změnil Změnil: prof. RNDr. Přemysl Lubal, Ph.D., učo 1271. Změněno: 5. 10. 2023 07:40.
Anotace
Tea is one of the most popular and consumed beverages in the world because it is a cultural drink with a long history prepared by infusing tea leaves in hot water. Tea contains many different substances that affect its taste, aroma, and colour.e ITP was applied for the analysis of loose black teas and teabags.The analytesof interest were sulphate, tartrate, malate, acetate, and phosphate ions. The ITP analyses werecarried out on electrophoretic analyser EA 102 (Villa Labeco, Slovakia) with a contact conductivity detector.
Návaznosti
MUNI/A/1192/2020, interní kód MUNázev: Vývoj metod a instrumentace pro analýzu biologicky významných látek 2021
Investor: Masarykova univerzita, Vývoj metod a instrumentace pro analýzu biologicky významných látek 2021
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 01:32