Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1834561, author = {Krulíková, Martina and Kosečková, Pavlína and Zvěřina, Ondřej}, article_location = {Praha}, article_number = {1}, keywords = {nutrition; insects}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!}, url = {https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/}, volume = {77}, year = {2022} }
TY - JOUR ID - 1834561 AU - Krulíková, Martina - Kosečková, Pavlína - Zvěřina, Ondřej PY - 2022 TI - Jíst hmyz neznamená okusovat brouka! JF - Výživa a potraviny VL - 77 IS - 1 SP - 4-5 EP - 4-5 PB - Výživaservis s.r.o. SN - 1211846X KW - nutrition KW - insects UR - https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/ N2 - Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem. ER -
KRULÍKOVÁ, Martina, Pavlína KOSEČKOVÁ a Ondřej ZVĚŘINA. Jíst hmyz neznamená okusovat brouka! \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis s.r.o., 2022, roč.~77, č.~1, s.~4-5. ISSN~1211-846X.
|