2021
In Vitro Characterization of Sumoylation of HR Proteins
ALTMANNOVÁ, Veronika a Lumír KREJČÍZákladní údaje
Originální název
In Vitro Characterization of Sumoylation of HR Proteins
Autoři
ALTMANNOVÁ, Veronika (203 Česká republika, garant, domácí) a Lumír KREJČÍ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
TOTOWA, Homologous Recombination: Methods and Protocols, od s. 483-502, 20 s. Methods in Molecular Biology, volume 2153, 2021
Nakladatel
HUMANA PRESS INC
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
10608 Biochemistry and molecular biology
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Odkazy
Kód RIV
RIV/00216224:14110/21:00119654
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
ISBN
978-1-0716-0643-8
UT WoS
000679479500034
Klíčová slova anglicky
SUMO; Homologous recombination
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 10. 8. 2023 09:48, Mgr. Marie Šípková, DiS.
Anotace
V originále
In vitro analysis of posttranslational modifications such as sumoylation provides a great tool to not only identify the target proteins but also to characterize the specific effects of this modification on the protein features and uncover possible regulatory mechanism. In this chapter, we will describe the purification of yeast SUMO machinery proteins and their use to identify SUMO modification of target proteins in vitro. Furthermore, we will show several examples characterizing the effect of sumoylation on the biochemical activities of various proteins involved in homologous recombination (HR) that helped to better understand the regulatory role of this modification.
Návaznosti
EF16_025/0007381, projekt VaV |
| ||
GA17-17720S, projekt VaV |
| ||
206292/E/17/Z, interní kód MU |
|