TREML, Jakub, P. SALAMUNOVA, J. HANUS a J. HOSEK. The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro. FOOD & FUNCTION. CAMBRIDGE: ROYAL SOC CHEMISTRY, 2021, roč. 12, č. 5, s. 1954-1957. ISSN 2042-6496. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1039/d0fo03237a.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro
Autoři TREML, Jakub (203 Česká republika, garant, domácí), P. SALAMUNOVA, J. HANUS a J. HOSEK.
Vydání FOOD & FUNCTION, CAMBRIDGE, ROYAL SOC CHEMISTRY, 2021, 2042-6496.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 6.317
Kód RIV RIV/00216224:14160/21:00124217
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.1039/d0fo03237a
UT WoS 000628984700006
Klíčová slova anglicky Antioxidants; Curcumin; Drug Compounding; Glucans; Hep G2 Cells; Humans; NF-E2-Related Factor 2; Oxidative Stress; Saccharomyces cerevisiae; THP-1 Cells
Štítky rivok, ÚMF
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: JUDr. Sabina Krejčiříková, učo 383857. Změněno: 17. 2. 2022 17:32.
Anotace
Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of beta-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.
VytisknoutZobrazeno: 23. 7. 2024 21:27