SIKOROVÁ, Tereza, Tomáš MORAVANSKÝ a Michal ŽILINSKÝ. Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia
Název anglicky Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia
Autoři SIKOROVÁ, Tereza, Tomáš MORAVANSKÝ a Michal ŽILINSKÝ.
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace v oblasti umění
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Fotodokumentace, kurátorský text Odkaz na událost
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky výstava; umělecké dílo; instalace; videopůjčovna; performance; nostalgie; choreografie; identita; psychogeografie; virtualita; Dům umění města Brna; institut institut
Klíčová slova anglicky exhibition; artwork; installation; video store; performance; nostalgia; choreography; identity; psychogeography; virtuality; brno house of arts; institut institut
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 1. 4. 2022 09:28.
Anotace
Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia je fyzickou replikou známé zadní uličky, oddělení pro dospělé a zároveň digitální simulací ve formě počítačové hry, které takto oživují procházku po kamenné videopůjčovně. Smazává rozdíl mezi fyzickým a virtuálním prostorem, čímž odkrývá interaktivnost u obou a to za pomoci psychogeografie a choreografie fyzického těla z nedávné minulosti a "futuristické" současnosti. Dílo intervenuje do fyzického světa za pomoci předmětů spojených s fikcí v kontrastu s vytvořeným virtuálním světem, který kdysi byl skutečným a dnes existuje už jen v online prostoru.

Výstavní projekt vznikl u příležitosti výročí 110 let existence Domu umění města Brna v rámci skupinové výstavy pod názvem Tady a teď. Skupina INSTITUT INSTITUT zde zrealizovala instalaci v jedné z místností v podobě sekce videopůjčovny pro dospělé, v místnosti která se nachází od hlavního vstupu do galerie přímo tam jako naviguje název samotného díla.
Anotace anglicky
Straight Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia is a physical replica of the familiar X-rated movies aisle - both an adult department and a digital simulation in the shape of a computer game - that brings to life the virtual walk around the video rental shop. The game diminishes the differences between physical and virtual space and reveals the interactivity of both by using psychogeography and choreography of the physical body from the recent past and the "futuristic" one from the present. The work intervenes in the physical world with the help of objects related to fiction in contrast to the created virtual world, which was once real and now exists only in the online space.

The exhibition project was created to celebrate the 110th anniversary of the Brno House of Arts as a part of a group exhibition called “Tady a Teď!” (Here and Now!). The intermedia art group “INSTITUT INSTITUT” has created an installation in one of the rooms, it is in the form of an X-rated movies section of a video rentals shop, in a gallery room located by the main entrance and then…follow as the name of the work itself instructs.
Návaznosti
MUNI/A/1190/2019, interní kód MUNázev: Provoz umění a výtvarná výchova
Investor: Masarykova univerzita, Provoz umění a výtvarná výchova, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 13. 7. 2024 04:36