KLIMEŠ, Jiří, Tomáš MLČOCH, Bálint PÁSZTOR, Karolína BALOGHOVÁ, Šárka VESELÁ, Lenka BULEJOVÁ, Jan TUŽIL, Eva ORNSTOVÁ, Kateřina CHADIMOVÁ, Barbora DECKER, Jana BARTÁKOVÁ a Tomáš DOLEŽAL. Doporučené postupy pro zdravotně- ekonomická hodnocení v ČR: Česká společnost pro farmakoekonomiku a hodnocení zdravotnických technologií (ČFES) Pracovní skupina pro tvorbu doporučených postupů ČFES květen 2020. 2020. vyd. Česká Republika: ČFES, 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Doporučené postupy pro zdravotně- ekonomická hodnocení v ČR: Česká společnost pro farmakoekonomiku a hodnocení zdravotnických technologií (ČFES) Pracovní skupina pro tvorbu doporučených postupů ČFES květen 2020
Autoři KLIMEŠ, Jiří, Tomáš MLČOCH, Bálint PÁSZTOR, Karolína BALOGHOVÁ, Šárka VESELÁ, Lenka BULEJOVÁ, Jan TUŽIL, Eva ORNSTOVÁ, Kateřina CHADIMOVÁ, Barbora DECKER, Jana BARTÁKOVÁ a Tomáš DOLEŽAL.
Vydání 2020. vyd. Česká Republika, 2020.
Nakladatel ČFES
Další údaje
Typ výsledku Účelové publikace
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Změnil Změnila: MUDr. Barbora Decker, Ph.D., učo 489799. Změněno: 11. 5. 2022 22:20.
Anotace
Tato aktualizovaná směrnice (z roku 2020) odráží nikoli pouze vývoj v oblasti metodologiezdravotně-ekonomického hodnocení obecně, ale reflektuje také lokální požadavky a problematiku,se kterou jsou všechny zúčastněné strany konfrontovány v rámci systému HTA. Především se pakjedná o bližší specifikaci správné syntézy a vyhodnocení klinické evidence (včetně její interpretace),dále o důraz na komplexní pohled na onemocnění jako stav s mnohem širším dopadem než pouzena samotného pacienta. Je blíže popsáno praktické využití dat z klinické praxe, na lokální úrovni av neposlední řadě je věnována pozornost diskontní míře, a to především s ohledem na specificképřípady/intervence typu moderní terapie atp Tato aktualizovaná směrnice (z roku 2020) odráží nikoli pouze vývoj v oblasti metodologie zdravotně-ekonomického hodnocení obecně, ale reflektuje také lokální požadavky a problematiku, se kterou jsou všechny zúčastněné strany konfrontovány v rámci systému HTA. Především se pak jedná o bližší specifikaci správné syntézy a vyhodnocení klinické evidence (včetně její interpretace), dále o důraz na komplexní pohled na onemocnění jako stav s mnohem širším dopadem než pouze na samotného pacienta. Je blíže popsáno praktické využití dat z klinické praxe, na lokální úrovni a v neposlední řadě je věnována pozornost diskontní míře, a to především s ohledem na specifické případy/intervence typu moderní terapie atp.
VytisknoutZobrazeno: 15. 7. 2024 19:57