HRBÁČEK, Jiří. Programování mikrokontrolérů PIC 16CXX. Praha: BEN - technická literatura, 1997, 111 s. kód knihy 180036. ISBN 80-86056-16-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Programování mikrokontrolérů PIC 16CXX
Název anglicky Progamming of microcontrollers PIC 16CXX
Autoři HRBÁČEK, Jiří (203 Česká republika, garant).
Vydání Praha, 111 s. kód knihy 180036, 1997.
Nakladatel BEN - technická literatura
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 20200 2.2 Electrical engineering, Electronic engineering, Information engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Stručný obsah
Kód RIV RIV/00216224:14410/97:00030228
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 80-86056-16-3
Klíčová slova česky programování jednočipových mikrokontrollérů; PIC
Klíčová slova anglicky programming one chip microcontrollers; PIC
Štítky PIC, programming one chip microcontrollers
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 8. 5. 2009 07:18.
Anotace
Publikace navazuje na příručku "Mikrořadiče PIC16CXX a vývojový kit PICSTART" a poskytuje základní informace důležité pro aplikaci jednočipových mikrokontrolérů řady PIC16CXX. V úvodu této publikace je vysvětlení základních pojmů, používaných ve výpočetní technice a způsob převodu čísel mezi dvojkovou, šestnáctkovou a desítkovou soustavou. Výuka programování je nemyslitelná bez praktických zkoušek programovaných aplikací. Proto je zde postupně ukázán soubor tréninkových desek (bastldesek, jak se říká mezi amatéry). Výroba těchto desek je možná i ve skromných amatérských podmínkách s velmi nízkými náklady. Aby měl zájemce o výrobu těchto desek ulehčenu práci, jsou v knize výkresy klišé v měřítku 1:1. Výuka programování je vedena na příkladech od nejjednodušších až po složité systémy. Na nich je ukázána funkce jednotlivých instrukcí mikrokontrolérů, způsob psaní programů, praktické rady k usnadnění programování (pomocné stránky, poznámky na konci každého příkladu). Jsou zde popsány základní způsoby využívání jednotlivých částí mikrokontrolérů, WDT, SLEEP režimu i systému přerušení.
Anotace anglicky
Publications builds on the handbook "micro PIC16CXX and development kit PICSTART and provides basic information important for single-series microcontrollers PIC16CXX. At the beginning of this publication is to explain basic concepts used in computer technology and how to transfer numbers between binary, hexadecimal and decimal. Teaching programming is inconceivable without the practical tests programmed applications. Therefore, there is a gradually shown a set of training boards (bastldesek, as they say among the amateurs). Production of these boards is perhaps modest in amateur conditions at very low costs. In order to the production of these boards to facilitate the work, the drawings in the book cliché in 1:1 scale. Teaching programming is conducted on examples from the simplest to the complex systems. They are shown the functions of individual instruction microcontrollers, writing programs, practical advice to facilitate the programming (the auxiliary pages, notes at the end of each example). Are described the basic uses of each part of microcontrollers, WDT, SLEEP mode, the system interruption.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 04:55