Informační systém MU
PREISLER, J. a E. S. YEUNG. Laser Photodissociation of Insulin Ions Generated by Matrix-Assisted Laser Desorption. Analytical Chemistry. Washington, D.C., USA: American Chemical Society, 1997, roč. 69, č. 21, s. 4390-4398. ISSN 0003-2700.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Laser Photodissociation of Insulin Ions Generated by Matrix-Assisted Laser Desorption
Název česky Laserová fotodisociace insulinových iontů tvořených laserovou desorpcí za účasti matrice
Autoři PREISLER, J. (203 Česká republika, garant) a E. S. YEUNG (840 Spojené státy).
Vydání Analytical Chemistry, Washington, D.C., USA, American Chemical Society, 1997, 0003-2700.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 4.743
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS A1997YD67800020
Klíčová slova anglicky laser; photodissociation; MALDI; matrix; desorption; insulin;
Štítky Desorption, insulin, laser, MALDI, matrix, photodissociation
Změnil Změnil: prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D., učo 45329. Změněno: 28. 6. 2009 00:03.
Anotace
A novel method for studying the ionization step of matrixassisted laser desorption/ionization (MALDI) is demonstrated. A 193-nm pulse from an ArF excimer laser is used to photodissociate a portion of a plume of insulin ions generated by MALDI. Laser photodissociation (LPD) creates a "hole", i.e., a negative spike in the insulin peak in the time-of-flight (TOF) mass spectrum. The position of the hole in the mass spectrum provides useful measurements of the characteristics (position, time, and velocity) of insulin ions shortly after their creation. Although the performance of the method can be further improved, the data obtained could be used to refine our current understanding of MALDI and to improve the resolution of MALDI-TOFMS.
Zobrazeno: 30. 4. 2024 21:31