Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@proceedings{2217902, author = {Daněk, Petr}, booktitle = {XXV. Kongres České geografické společnosti a 18. Kongres Slovenskej geografickej spoločnosti}, doi = {http://dx.doi.org/10.5507/prf.22.24461786}, keywords = {alternative food networks; food self-provisioning; production of space; Lefebvre; Foucault; cultivation of taste}, language = {cze}, isbn = {978-80-244-6178-6}, title = {Z fastfoodu na zahrádku: kultivace chuti v prostorech jídla}, url = {https://konference.geography.cz/wp-content/uploads/2022/08/2022_CGS_sbornik.pdf}, year = {2022} }
TY - CONF ID - 2217902 AU - Daněk, Petr PY - 2022 TI - Z fastfoodu na zahrádku: kultivace chuti v prostorech jídla SN - 9788024461786 KW - alternative food networks KW - food self-provisioning KW - production of space KW - Lefebvre KW - Foucault KW - cultivation of taste UR - https://konference.geography.cz/wp-content/uploads/2022/08/2022_CGS_sbornik.pdf N2 - Cílem příspěvku je ukázat význam potravinových alternativ při hledání udržitelného, spravedlivějšího a zdravějšího potravinového systému. Použitou metodou je Lefebvrův koncept produkce prostoru a Foucaultova analýza panoptismu, governmentality a jeho koncept heterotopie. Výsledky ukazují na podstatné rozdíly v roli jídla při vytváření různých typů prostoru, a hodnotách, které tyto prostory generují. ER -
DANĚK, Petr. Z fastfoodu na zahrádku: kultivace chuti v prostorech jídla. In \textit{XXV. Kongres České geografické společnosti a 18. Kongres Slovenskej geografickej spoločnosti}. 2022. ISBN~978-80-244-6178-6. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5507/prf.22.24461786.
|