JANČEKOVÁ, Kamila, Martin KROBOT, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška SELINGER, Anna OUŘADOVÁ a Jan GOJDA. Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti. Hygiena. Nakladatelske Stredisko CLSJE Purkyne, 2022, roč. 67, č. 3, s. 107-113. ISSN 1802-6281. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1817. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{2221158, author = {Jančeková, Kamila and Krobot, Martin and Kapounová, Zlata and Spáčilová, Veronika and Selinger, Eliška and Ouřadová, Anna and Gojda, Jan}, article_number = {3}, doi = {http://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1817}, keywords = {nutrition literacy, food literacy, health literacy, questionaire}, language = {cze}, issn = {1802-6281}, journal = {Hygiena}, title = {Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti}, url = {https://hygiena.szu.cz/cz/artkey/hyg-202203-0004_hodnoceni-nutricni-a-potravinove-gramotnosti.php}, volume = {67}, year = {2022} }
TY - JOUR ID - 2221158 AU - Jančeková, Kamila - Krobot, Martin - Kapounová, Zlata - Spáčilová, Veronika - Selinger, Eliška - Ouřadová, Anna - Gojda, Jan PY - 2022 TI - Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti JF - Hygiena VL - 67 IS - 3 SP - 107-113 EP - 107-113 PB - Nakladatelske Stredisko CLSJE Purkyne SN - 18026281 KW - nutrition literacy, food literacy, health literacy, questionaire UR - https://hygiena.szu.cz/cz/artkey/hyg-202203-0004_hodnoceni-nutricni-a-potravinove-gramotnosti.php N2 - Měření nutriční gramotnosti by mělo být důležitým nástrojem nejen pro zlepšení nutriční gramotnosti a výživového chování na populační úrovni, ale také by mělo sloužit jako nástroj pro identifikaci jednotlivců s omezenou nutriční gramotností s poten- ciálem definovat personalizované intervence. Nástroj na hodnocení nutriční gramotnosti navíc může umožnit standardizaci vědeckých výstupů intervenčních programů populačního výživového chování. V České republice však aktuálně takový nástroj neexistuje. Tato práce shrnuje dosud existující nástroje na hodnocení nutriční nebo potravinové gramotnosti ze zahraničí a představuje záměr vytvořit vhodný nástroj použitelný v podmínkách České republiky. ER -
JANČEKOVÁ, Kamila, Martin KROBOT, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška SELINGER, Anna OUŘADOVÁ a Jan GOJDA. Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti. \textit{Hygiena}. Nakladatelske Stredisko CLSJE Purkyne, 2022, roč.~67, č.~3, s.~107-113. ISSN~1802-6281. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1817.
|