REŠKOVÁ, Ivana a Martina JEŽKOVÁ. Čeština pro specifické účely online. In Trendy ve vzdělávání v jazykových centrech na univerzitách EU. FF UP Olomouc. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Čeština pro specifické účely online
Název anglicky Czech for specific purposes online
Autoři REŠKOVÁ, Ivana a Martina JEŽKOVÁ.
Vydání Trendy ve vzdělávání v jazykových centrech na univerzitách EU. FF UP Olomouc. 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova anglicky LSP; Czech for foreigners; Czech in Medicine; Czech in Law; Business Czech
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 25. 3. 2023 17:50.
Anotace
Příspěvek představí probíhající mezinárodní projekt Czech Online-Čeština jako cizí jazyk pro specifické účely, jehož výstupem bude vícejazyčná webová platforma. Na projektu spolupracují tři univerzitní pracoviště (MU, Slezská univerzita v Katovicích, Fachhochschule Burgenland v Eisenstadtu), CASAJC a grafické studio Formata. Webový portál, který bude k dispozici od září 2023, bude obsahovat kurz každodenní češtiny A1/A2 podle CEFR a tři kurzy češtiny jako cizího jazyka pro specifické účely (Lékařská čeština, Právní a právnická čeština, Čeština pro obchodníky a ekonomy).
Anotace anglicky
The contribution will present the ongoing international project Czech Online-Czech as a foreign language for specific purposes, the output of which will be a multilingual web platform. Three university workplaces (MU, University of Silesia in Katowice, Fachhochschule Burgenland in Eisenstadt), CASAJC and graphic studio Formata are collaborating on the project. The web portal, which will be available from September 2023, will contain a course in everyday Czech A1/A2 according to the CEFR and three courses in Czech as a foreign language for specific purposes (Medical Czech, Legal Czech, Czech for Businessmen and Economists).
Návaznosti
2020-1-CZ01-KA203-078454, interní kód MUNázev: CZECH ONLINE - Čeština jako cizí jazyk pro specifické účely (Akronym: CZECH ONLINE)
Investor: Evropská unie, CZECH ONLINE - Čeština jako cizí jazyk pro specifické účely, Strategická partnerství v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže
VytisknoutZobrazeno: 21. 6. 2024 05:53