BILOVÁ, Štěpánka, Radmila DOUPOVCOVÁ, Alena HRADILOVÁ, Věra HROMÁDKOVÁ, Barbora CHOVANCOVÁ, Hana KALLUS a Radek ŠIMEK. Právnická angličtina. 1. vyd. Praha: Grada, 2022, 325 s. ISBN 978-80-271-2537-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Právnická angličtina
Název anglicky Legal English
Autoři BILOVÁ, Štěpánka, Radmila DOUPOVCOVÁ, Alena HRADILOVÁ, Věra HROMÁDKOVÁ, Barbora CHOVANCOVÁ, Hana KALLUS a Radek ŠIMEK.
Vydání 1. vyd. Praha, 325 s. 2022.
Nakladatel Grada
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
ISBN 978-80-271-2537-1
Klíčová slova česky právní angličtina; právní jazyk; ESP; jazyk pro specifické účely; metodika výuky; dovednostní výuka; jazyk a právo
Klíčová slova anglicky legal English; legal language; English for Specific Purposes; language for specific purposes; teaching methodology; language skills; language and law
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radmila Doupovcová, učo 243958. Změněno: 7. 3. 2024 14:03.
Anotace
Publikace se věnuje praktickým aspektům právnické angličtiny a uvádí do problematiky právního jazyka pohledem českého čtenáře. Jednotlivé kapitoly se pohybují na poli práva, lingvistiky a především komunikace, poukazují na rozdíly práva anglosaského a evropského a nabízejí možnost procvičení dané problematiky. Kniha se zaměřuje se na rozvoj jazykových dovedností a rozpoznávání problematických oblastí, kde mezi právními systémy není přesný přesah. Kniha je ušitá na míru českým právníkům a nabízí také vhled do problematiky zrádných slov (mezijazykových homonym), která mohou české právníky při komunikaci v angličtině zmást. Je určena studentům práva, právníkům a příbuzným profesím a učitelům právnické angličtiny.
VytisknoutZobrazeno: 2. 5. 2024 05:24