SVOBODOVÁ, Iva. Natal nos paises da Língua Portuguesa. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Natal nos paises da Língua Portuguesa
Název česky Vánoce v portugalsky mluvících zemích
Název anglicky Christmass in portuguese speaking countries
Autoři SVOBODOVÁ, Iva.
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk portugalština
Typ výsledku Uspořádání (zogranizování) výstavy (s/bez krit. katal.)
Obor 60202 Specific languages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Vánoce, tradice, portugalsky mluvící země
Klíčová slova anglicky Christmass, tradition, portuguese speaking countries
Štítky kontrola_RIV
Změnil Změnil: doc. Mgr. Ivo Buzek, Ph.D., učo 103619. Změněno: 23. 1. 2023 11:12.
Anotace
Exposição dedicada à comunidade lusófona residente em Brno e na República Checa. Recorda as principais tradições natalícias de Portugal, Madeira, Açores, Angola, Brasil, Guiné-Bissau, Timor-Leste, Goa e Cabo Verde. O objetivo da exposição näo é só aproximar o Natal nestes países ao público checo como também contribuir para o conhecimento mútuo dos membros desta comunidade. Participaram os alunos do curso de Língua e Literatura Portuguesas.
Anotace česky
Výstava věnovaná portugalsky mluvící komunitě žijící v Brně a České republice. Připomíná hlavní vánoční tradice v Portugalsku, na Madeiře, Azorech, v Angole, Brazílii, Guineji-Bissau, Goi, ve Východním Timoru a na Kapverdách. Cílem výstavy je nejen přiblížit vánoční prostředí v těchto zemích českému publiku, ale také spojit členy komunity a podpořit vzájemné poznání. Na výstavě se podíleli studenti oboru portugalský jazyk a literatura.
Anotace anglicky
Exhibition dedicated to the Portuguese-speaking community living in Brno and the Czech Republic. It recalls the main Christmas traditions in Portugal, Madeira, the Azores, Angola, Brazil, Guinea-Bissau, Timor-Leste, Goa and Cape Verde. The objective of the exhibition is to bring Christmas in these countries closer to the Czech public, but also to contribute to the mutual knowledge of the members of this community. Students of the course Portuguese Language and Literature participated in the preparation of the exposition.
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 20:32