MARVANOVÁ, Edita, Eva BŘEZINOVÁ, Hana JEDLIČKOVÁ, Petra FIALOVÁ a Filip RŮŽIČKA. Morče – nevinný zdroj mykotické infekce. Referátový výběr z dermatovenerologie. 2022, roč. 64, č. 3, s. 14-18. ISSN 1213-9106.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Morče – nevinný zdroj mykotické infekce
Název česky Morče – nevinný zdroj mykotické infekce
Název anglicky Guinea Pig – Innocent Source of Fungal Infection
Autoři MARVANOVÁ, Edita, Eva BŘEZINOVÁ, Hana JEDLIČKOVÁ, Petra FIALOVÁ a Filip RŮŽIČKA.
Vydání Referátový výběr z dermatovenerologie, 2022, 1213-9106.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky Trichophyton benhamiae, anamnestické údaje, mikrobiologické vyšetření, lokální a celková antimykotika
Klíčová slova anglicky Trichophyton benhamiae, anamnestic data, microbiological examination, topical and systemic antifungals
Změnil Změnila: MUDr. Edita Marvanová, učo 424549. Změněno: 26. 1. 2023 20:29.
Anotace
Kožní mykózy jsou u člověka poměrně časté, avšak jejich klinické příznaky nemusí být vždy charakteristické. Vodítkem k určení správné diagnózy jsou především kompletní anamnestické údaje. V textu je popisován případ infekce Trichophyton benhamiae, jejímž zdrojem jsou nejčastěji morčata.
Anotace anglicky
Skin mycoses are quite common in human, however their clinical signs do not always have to be characteristic. Clues to determine the correct diagnosis are primarily complete anamnestic data. We describe a case of an infection caused by Trichophyton benhamiae, the source of the infection are predominantly guinea pigs.
VytisknoutZobrazeno: 19. 7. 2024 01:31