F 2022

Směs pro zvýšení obsahu silymarinu v pekařských, cukrářských a masných výrobcích a pekařské a/nebo cukrářské a masné výrobky obsahující tuto směs

BÁRTA, Jan, Jaromír KADLEC, Veronika BÁRTOVÁ, Pavel SMETANA, Markéta JAROŠOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Směs pro zvýšení obsahu silymarinu v pekařských, cukrářských a masných výrobcích a pekařské a/nebo cukrářské a masné výrobky obsahující tuto směs

Název česky

Směs pro zvýšení obsahu silymarinu v pekařských, cukrářských a masných výrobcích a pekařské a/nebo cukrářské a masné výrobky obsahující tuto směs

Název anglicky

Mixture to increase the content of silymarin in bakery, pastry and meat products and bakery and/or pastry and meat products containing this mixture

Autoři

BÁRTA, Jan (203 Česká republika, garant), Jaromír KADLEC (203 Česká republika), Veronika BÁRTOVÁ (203 Česká republika), Pavel SMETANA (203 Česká republika), Markéta JAROŠOVÁ (203 Česká republika), Jan BEDRNÍČEK (203 Česká republika), František LORENC (203 Česká republika), Dana JIROTKOVÁ (203 Česká republika), Jan KYSELKA (203 Česká republika), Vladimír FILIP (203 Česká republika), Václav ŘÍHA (203 Česká republika), Zlatuše KREJČOVÁ (203 Česká republika), Zbyněk ZDRÁHAL (203 Česká republika, domácí) a Marie BJELKOVÁ

Vydání

2022

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Výsledky s právní ochranou

Obor

40401 Agricultural biotechnology and food biotechnology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14740/22:00129446

Organizační jednotka

Středoevropský technologický institut

Klíčová slova česky

silymarin; ostropestřec mariánský; semena; pekařské výrobky; cukrářské výrobky; masné výrobky;

Klíčová slova anglicky

silymarin; milk thistle; seeds; bakery products; confectionery; meat products;

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 13. 3. 2023 15:51, Ing. Daniela Tršová, Ph.D.

Anotace

V originále

Technické řešení se týká oblasti potravinářství a doplňků stravy, zejména směsi pro zvýšení obsahu silymarinu v pekařských, cukrářských a masných výrobcích a pekařské a/nebo cukrářské a masné výrobky obsahující tuto směs.

Anglicky

The technical solution relates to the field of food and dietary supplements, in particular a mixture for increasing the content of silymarin in bakery, confectionery and meat products and bakery and/or confectionery and meat products containing this mixture.

Návaznosti

QK1910302, projekt VaV
Název: Zpracování vedlejších produktů z lisování semen olejnin na nové výrobky s nutričními a zdravotními přínosy
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Zpracování vedlejších produktů z lisování semen olejnin na nové výrobky s nutričními a zdravotními přínosy