KOUŘILOVÁ, Karolína. Nábytek Josefa Macka a jeho proměny. In Ohýbaný nábytek poválečných desetiletí, 6.10.2022, Bystřice pod Hostýnem. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nábytek Josefa Macka a jeho proměny
Název česky Nábytek Josefa Macka a jeho proměny
Název anglicky Josef Macek's Furniture and its Transformation
Autoři KOUŘILOVÁ, Karolína.
Vydání Ohýbaný nábytek poválečných desetiletí, 6.10.2022, Bystřice pod Hostýnem, 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60401 Arts, Art history
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW informace o akci
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky nábytek; Josef Macek; ohýbaný nábytek; TON
Klíčová slova anglicky furniture; Josef Macek; bentwood furniture; TON
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 12. 3. 2023 16:16.
Anotace
Josek Macek za dobu svého působení ve firmě TON pracoval jak na úpravách starších vzorů, tak na vývoji nových modelů. Je podepsán pod řadou návrhů, které byly produkovány ve velkých sériích a které stále dobře slouží v mnoha soukromých i veřejných interiérech. Jeho portfolio však čítá také mnoho takových, které se do výroby nedostaly. Příspěvek představí jak nerealizované návrhy, tak i sériově vyráběné modely, které si v rámci oblíbenosti tzv. retro stylu získávají své místo v současném interiéru.
Anotace anglicky
During his time at TON, Josek Macek has worked on both modifications of older designs and the development of new models. He has been responsible for a number of designs that have been produced in large series and which continue to serve well in many private and public interiors. However, his portfolio also includes many that did not make it into production. This paper will present both unrealised designs and mass-produced models that are gaining a place in contemporary interiors as part of the popularity of the so-called retro style.
Návaznosti
MUNI/A/1102/2020, interní kód MUNázev: Umění – design – média. Výzkum a zprostředkování kreativní produkce v lokálním a mezinárodním kontextu
Investor: Masarykova univerzita, Umění – design – média. Výzkum a zprostředkování kreativní produkce v lokálním a mezinárodním kontextu
VytisknoutZobrazeno: 6. 9. 2024 11:37