STAŠOVÁ, Gabriela. Miroslav Vrzal: Metal může být z hlediska vědy velmi pestrý. Czech Metal Studies jsou toho důkazem. rocksound.cz, 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Miroslav Vrzal: Metal může být z hlediska vědy velmi pestrý. Czech Metal Studies jsou toho důkazem
Název anglicky Miroslav Vrzal: Metal can be very diverse in terms of science. Czech Metal Studies are proof of that
Autoři STAŠOVÁ, Gabriela.
Vydání 2022.
Nakladatel rocksound.cz
Další údaje
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60403 Performing arts studies
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Czech Metal Studies; metal; populární hudba; rozhovor; věda; Masarykova univerzita; Miroslav Vrzal
Klíčová slova anglicky Czech Metal Studies; metal; popular music; interview; science; Masaryk University; Miroslav Vrzal
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 23. 2. 2023 11:23.
Anotace
Rozhovor, který se právě chystáte číst, je z hlediska hudebních médií možná trochu netypický. Není primárně o hudbě, ale spíše o vědě. Miroslav Vrzal, zakladatel Czech Metal Studies a Metal Studies in Central and Eastern Europe, v něm popisuje cestu od studentského spolku až k možnosti pořádání mezinárodních konferencí. Metal Studies se staly za poslední dekádu ve světě fenoménem a zkoumání metalové hudby se díky Miroslavu Vrzalovi etablovalo i v Česku. Jak moc bylo budování tohoto fenoménu v Česku složité i jednoduché, se dočtete níže.
Anotace anglicky
The interview you are about to read is perhaps a bit untypical in terms of music media. It's not primarily about music, but rather about science. Miroslav Vrzal, the founder of Czech Metal Studies and Metal Studies in Central and Eastern Europe, describes his journey from a student association to the possibility of organizing international conferences. Metal Studies has become a worldwide phenomenon over the last decade, and thanks to Miroslav Vrzal, the study of metal music has also established itself in the Czech Republic. You can read below how much the building of this phenomenon in the Czech Republic was both complicated and simple.
VytisknoutZobrazeno: 6. 9. 2024 11:39