KOVÁŘOVÁ, Marta, Marika KUPKOVÁ, Andrea KAŇKOVSKÁ, Silvie ŠEBOROVÁ, Šimon KŘÍŽ a Jana OVČÁČKOVÁ. Brno Art Week 2022. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Brno Art Week 2022
Název česky Brno Art Week 2022
Název anglicky Brno Art Week 2022
Autoři KOVÁŘOVÁ, Marta, Marika KUPKOVÁ, Andrea KAŇKOVSKÁ, Silvie ŠEBOROVÁ, Šimon KŘÍŽ a Jana OVČÁČKOVÁ.
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání (zogranizování) výstavy (s/bez krit. katal.)
Obor 60401 Arts, Art history
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW web festivalu
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Týden výtvarné kultury; Brno Art Week; zprostředkování umění; galerie
Klíčová slova anglicky Brno Art Week; Art Education; Gallery
Štítky Brno Art Week 2022
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 27. 3. 2023 09:25.
Anotace
Brno Art Week je festival vizuálního umění. Každoročně jej pořádá Katedra výtvarné výchovy PedF MUNI a TIC Brno ve spolupráci s brněnskými galeriemi, muzei a vysokými školami. Funguje již od roku 2010 a v současné době se na něm podílí dvě desítky kulturních a vzdělávacích institucí. Díky tomu slouží jako platforma ke spolupráci a k propojování galerijního provozu, umělecké praxe, umělecko-vědné činnosti i edukačních aktivit. Součástí festivalového programu jsou výstavy, performance, workshopy, konference, komentované procházky, přednášky a další aktivity, které cílí na uměleckou i širokou veřejnost, rodiny s dětmi i školní skupiny. Cílem festivalu je iniciovat a rozvíjet dlouhodobý vztah mezi galeriemi a jejich návštěvníky a současnými a atraktivními formami zprostředkovávat umění.
Anotace anglicky
Brno Art Week is a festival of visual art. It is organized annually by TIC Brno and the Department of Art Education, Facullty of Educiation MUNI in cooperation with Brno galleries, museums and universities. It has been operating since 2010 and currently involves two dozen cultural and educational institutions. Thanks to this, it serves as a platform for cooperation and for connecting gallery operations, artistic practice, artistic-scientific collaboration and educational activities. The festival program includes exhibitions, performances, workshops, conferences, guided walks, lectures and other activities aimed at the arts community and general public, families with children and school groups. The aim of the festival is to initiate and develop a long-term relationship between galleries and their visitors and to convey art in contemporary and attractive forms.
Návaznosti
MUNI/A/1454/2021, interní kód MUNázev: Výtvarná pedagogika v měnícím se světě
Investor: Masarykova univerzita, Výtvarná pedagogika v měnícím se světě
VytisknoutZobrazeno: 13. 7. 2024 04:36