ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁ. Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek? Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 1, s. 12-15. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?
Autoři ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁ.
Vydání Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2022, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky minerální látky; vývary
Klíčová slova anglicky minerals; broth; stock
Změnil Změnila: MVDr. Halina Matějová, učo 2724. Změněno: 31. 1. 2023 14:00.
Anotace
Vývary jsou důležitou součástí české gastronomie. V práci se podařilo vyvrátit široce přijímaný předpoklad, že vývary jsou dobrým zdrojem minerálních látek.
VytisknoutZobrazeno: 9. 8. 2024 23:27