2022
Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?
ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁZákladní údaje
Originální název
Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?
Autoři
ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁ
Vydání
Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2022, 1211-846X
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
Klíčová slova česky
minerální látky; vývary
Klíčová slova anglicky
minerals; broth; stock
Změněno: 31. 1. 2023 14:00, MVDr. Halina Matějová
Anotace
V originále
Vývary jsou důležitou součástí české gastronomie. V práci se podařilo vyvrátit široce přijímaný předpoklad, že vývary jsou dobrým zdrojem minerálních látek.