J 2022

Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?

ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁ

Základní údaje

Originální název

Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?

Autoři

ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA a Halina MATĚJOVÁ

Vydání

Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2022, 1211-846X

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

30308 Nutrition, Dietetics

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

Klíčová slova česky

minerální látky; vývary

Klíčová slova anglicky

minerals; broth; stock
Změněno: 31. 1. 2023 14:00, MVDr. Halina Matějová

Anotace

V originále

Vývary jsou důležitou součástí české gastronomie. V práci se podařilo vyvrátit široce přijímaný předpoklad, že vývary jsou dobrým zdrojem minerálních látek.