J 2022

Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?

ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA and Halina MATĚJOVÁ

Basic information

Original name

Jsou vývary doopravdy dobrým zdrojem minerálních látek?

Authors

ORLOVSKÁ, Katarína, Ondřej ZVĚŘINA and Halina MATĚJOVÁ

Edition

Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2022, 1211-846X

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

30308 Nutrition, Dietetics

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

Faculty of Medicine

Keywords (in Czech)

minerální látky; vývary

Keywords in English

minerals; broth; stock
Změněno: 31/1/2023 14:00, MVDr. Halina Matějová

Abstract

V originále

Vývary jsou důležitou součástí české gastronomie. V práci se podařilo vyvrátit široce přijímaný předpoklad, že vývary jsou dobrým zdrojem minerálních látek.