GOŇCOVÁ, Marta, Barbora VACKOVÁ, Radim ŠTĚRBA, Svatopluk NOVÁK, Slavomír LESŇÁK, Petr JEMELKA a Erika VONKOVÁ. Budoucnost demokracie. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Budoucnost demokracie
Název česky Budoucnost demokracie
Název anglicky The future of democracy
Autoři GOŇCOVÁ, Marta, Barbora VACKOVÁ, Radim ŠTĚRBA, Svatopluk NOVÁK, Slavomír LESŇÁK, Petr JEMELKA a Erika VONKOVÁ.
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky demokracie, svoboda, volby, média, občanská výchova
Klíčová slova anglicky democracy, freedom, elections, media, civic education
Změnil Změnila: Mgr. Barbora Vacková, Ph.D., učo 22034. Změněno: 29. 1. 2024 15:19.
Anotace
Workshop pro studující bakalářského a magisterského programu katedry občanské výchovy PED MUNI. Program workshopu tematicky navazoval na téma projektu specifického výzkumu, který tematizoval násilí v Evropě po roce 1945, a to s ohledem na možnou didaktizaci těchto témat ve výuce na ZŠ a SŠ. Studující prezentovali své práce, které v celku představovaly teoretické politologické pozadí pro diskusi společenských změn a konkrétních projevů násilí, respektive nedemokratických tendencí (nejen) v Evropě od roku 1945 po současnost.
Anotace anglicky
Workshop for students of the Bachelor and Master programme of the Department of Civic Education at MUNI. The programme of the workshop was thematically related to the topic of a specific research project on violence in Europe after 1945, with a view to the possible didactization of these topics in teaching at primary and secondary schools. The students presented their work, which in its entirety presented a theoretical political science background for the discussion of social changes and specific manifestations of violence or undemocratic tendencies (not only) in Europe from 1945 to the present.
Návaznosti
MUNI/A/1346/2022, interní kód MUNázev: Podpora didaktických kompetencí v oblasti občanského vzdělávání: Násilí v Evropě po roce 1945
Investor: Masarykova univerzita, Podpora didaktických kompetencí v oblasti občanského vzdělávání: Násilí v Evropě po roce 1945
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 01:48