J 2022

Nocturnal Hyperglycemia, A New Glycemic Variability Disorder as Risk Factor of Cardiovascular Diseases

SINGH, Ram B, Jarmila SIEGELOVÁ, Germaine CORNELISSEN, Douglas WILSON, Jan FEDACKO et. al.

Základní údaje

Originální název

Nocturnal Hyperglycemia, A New Glycemic Variability Disorder as Risk Factor of Cardiovascular Diseases

Autoři

SINGH, Ram B, Jarmila SIEGELOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí), Germaine CORNELISSEN, Douglas WILSON, Jan FEDACKO, Anuj MAHESHWARI, Narsingh VERMA, Saibal CHAKRAVORTY, Vikas PATEL, Om K GUPTA, Meenakshi JAIN, Shahank R JOSHI, OA BAWAREED, Sergey CHIBISOV, Elena KHARLITSKAYA, Yulia GUSHCHINA, R K AGARVAL, A V SOTNIKOV, A V GORDIENKO a D V NOSOVICH

Vydání

World Heart Journal, Nova Science Publishers, 2022, 1556-4002

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

30201 Cardiac and Cardiovascular systems

Stát vydavatele

Spojené státy

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

URL

Kód RIV

RIV/00216224:14110/22:00128612

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

Klíčová slova anglicky

Nighttime glucose; nighttime hypertension; night eating; circadian dysfunction

Štítky

rivok

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 13. 2. 2023 08:31, Mgr. Tereza Miškechová

Anotace

V originále

Halbert reported that taking breakfast causes a decrease in weight, while taking the same amout of energy in the night, as dinner causes no change in body weight. Cohort studies have demonstrated that eating more than one thirt of the total per day intake of meals in the night, may predispose to obesity and metabolic syndrome, with increased risk of cardiovascular diseases (CVDs).
Zobrazeno: 12. 11. 2024 04:40