ALEXANDROVÁ, Radka, Silvie BLAŽKOVÁ, Zdeněk BYSTŘICKÝ, Pavel FADRUS, Gabriela HORÁKOVÁ, Adam HOUSKA, Ludmila HYNKOVÁ, Magdalena CHVÍLOVÁ-WEBEROVÁ, Michal KOUBA, Alena KOČENDOVÁ, Ondřej KOPECKÝ, Anna KRÁLOVÁ, Zuzana KŘEMENOVÁ, Jan KŘÍSTEK, Petr LOKAJ, Jan MALÁSKA, René MILFAIT, Eduard NEUMAN, Jaroslav PLVAN, Jitka POLIŠENSKÁ, Petr RIDZOŇ, Zdeněk ŘEHÁK, Jana SKŘIČKOVÁ, Regina SLÁMOVÁ, Lucie SOBOTKOVÁ, Barbora STEINLAUF VRÁBLOVÁ, Lucie SVĚTLÁKOVÁ, Barbora SZONOWSKÁ, Miroslav TOMÍŠKA, Marcela TOMÍŠKOVÁ, Karel TYRPEKL, Pavel VEDRA, Eva VRÁBLOVÁ, Václav VYBÍHAL a Irena ZÁVADOVÁ. Paliativní medicína pro praxi / Ondřej Sláma, Ladislav Kabelka et al. Třetí, přeprac. a rozšíř. Praha: Galén, 2022, 352 s. ISBN 978-80-7492-627-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Paliativní medicína pro praxi / Ondřej Sláma, Ladislav Kabelka et al.
Autoři ALEXANDROVÁ, Radka, Silvie BLAŽKOVÁ, Zdeněk BYSTŘICKÝ, Pavel FADRUS, Gabriela HORÁKOVÁ, Adam HOUSKA, Ludmila HYNKOVÁ, Magdalena CHVÍLOVÁ-WEBEROVÁ, Michal KOUBA, Alena KOČENDOVÁ, Ondřej KOPECKÝ, Anna KRÁLOVÁ, Zuzana KŘEMENOVÁ, Jan KŘÍSTEK, Petr LOKAJ, Jan MALÁSKA, René MILFAIT, Eduard NEUMAN, Jaroslav PLVAN, Jitka POLIŠENSKÁ, Petr RIDZOŇ, Zdeněk ŘEHÁK, Jana SKŘIČKOVÁ, Regina SLÁMOVÁ, Lucie SOBOTKOVÁ, Barbora STEINLAUF VRÁBLOVÁ, Lucie SVĚTLÁKOVÁ, Barbora SZONOWSKÁ, Miroslav TOMÍŠKA, Marcela TOMÍŠKOVÁ, Karel TYRPEKL, Pavel VEDRA, Eva VRÁBLOVÁ, Václav VYBÍHAL a Irena ZÁVADOVÁ.
Vydání Třetí, přeprac. a rozšíř. Praha, 352 s. 2022.
Nakladatel Galén
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství odborné knihy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7492-627-3
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 21. 3. 2023 09:27.
Anotace
Monografie Paliativní medicína pro praxi se již po prvním vydání v roce 2007 stala oblíbenou a nepostradatelnou základní učebnicí oboru. Po patnácti letech se pořadatelé rozhodli pro podstatně přepracované vydání třetí, aktualizované a s ohledem na potřeby oboru i rozšířené na téměř dvojnásobný rozsah. Obměnil se též autorský kolektiv a pořadatelé přizvali ke spolupráci odborníky z jiných fakult i z praxe. Kniha přináší praktické návody k řešení nejčastějších tělesných a psychických projevů pokročilých stadií onkologických i neonkologických nemocí a další, na praxi orientované informace o komunikačních, etických, právních, psychosociálních a spirituálních aspektech paliativní péče. Je určena všem zdravotníkům, kteří ve své praxi přicházejí s nevyléčitelně nemocnými do kontaktu.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 21:50