2022
Príprava rybích peliet s obsahom probiotík a následné sledovanie farmaceutických parametrov a prežívateľnosti probiotického kmeňa Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
FRANC, Aleš, Natálie CHOMOVÁ, Adriana FEČKANINOVÁ, Radka NĚMCOVÁ, Jana KOŠČOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Príprava rybích peliet s obsahom probiotík a následné sledovanie farmaceutických parametrov a prežívateľnosti probiotického kmeňa Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Název anglicky
Preparation of fish pellets containing probiotics and follow-up pharmaceutical parameters and survival of the probiotic strain Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Autoři
FRANC, Aleš (203 Česká republika, domácí), Natálie CHOMOVÁ (703 Slovensko, garant), Adriana FEČKANINOVÁ (703 Slovensko), Radka NĚMCOVÁ (703 Slovensko), Jana KOŠČOVÁ (703 Slovensko), Zdena KIŠŠOVÁ (703 Slovensko), Peter POPELKA (703 Slovensko) a Dagmar MUDROŇOVÁ (703 Slovensko)
Vydání
Brno, 29. kongres Československé společnosti mikrobiologické s mezinárodní účast, s. 68-153, 2022
Nakladatel
Československá společnost mikrobiologické
Další údaje
Jazyk
slovenština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Odkazy
Kód RIV
RIV/00216224:14160/22:00129834
Organizační jednotka
Farmaceutická fakulta
ISBN
978-80-88379-18-8
Klíčová slova anglicky
pellets; viability; Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Změněno: 3. 8. 2023 11:56, JUDr. Sabina Krejčiříková
V originále
Na základe získaných výsledkov môžeme konštatovať, že obaľovanie rybích peliet probiotikami nemení jeho kvalitatívne ani liekopisné charakteristiky a je optimálne ho skladovať pri teplote 4 °C bez potreby prídavku inej atmosféry. Tieto výstupy sú kľúčové pre následné podávanie probiotických peliet in vivo a ich využitie vo farmových chovoch rýb.
Anglicky
Based on the results obtained, we can conclude that coating fish pellets with probiotics does not alter its qualitative or pharmacopoeial characteristics and is optimally stored at 4 °C without the need for the addition of another atmosphere. These outputs are crucial for subsequent administration probiotic pellets in vivo and their use in farmed fish.