2023
Ležák, Ale, nebo kyseláč?
ZAJÍC, Libor a Jana PIŠKULOVÁZákladní údaje
Originální název
Ležák, Ale, nebo kyseláč?
Název anglicky
Lager, ale, or sour?
Autoři
ZAJÍC, Libor a Jana PIŠKULOVÁ
Vydání
Meltingpot, 2023
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Vyžádané přednášky
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
Filozofická fakulta
Klíčová slova anglicky
Beer; Culture; History; Region
Změněno: 19. 1. 2024 12:08, Mgr. Hana Ambrožová
V originále
Dávno pryč jsou časy, kdy se v našich hospodách čepovalo pouze pivo světlé, tmavé a občas nějaký silnější, spodně kvašený, speciál. Pryč jsou také časy, kdy se lahvové pivo kupovalo pouze v běžných obchodech. Pivní svět se zcela proměnil a stal se atraktivní pro daleko širší spektrum konzumentů. Některé velké pivovary zanikly, své brány však otevřela celá řada minipivovarů produkujících širokou paletu pivních chutí. Co přineslo českému pivovarnictví posledních 35 let? Přednáška Libora Zajíce a Jany Piškulové na Meltingpotu v rámci Colours of Ostrava 2023.
Anglicky
Long gone are the days when our pubs used to serve only light, dark and occasionally some stronger, bottom-fermented special beer. Gone are also the days when bottled beer was only bought in regular shops. The beer world has completely changed and has become attractive to a much wider range of consumers. Some large breweries have disappeared, but a number of microbreweries have opened their doors, producing a wide range of beer flavours. What has the last 35 years brought to the Czech brewing industry? A lecture by Libor Zajíc and Jana Piškulová at Meltingpot as part of Colours of Ostrava 2023.
Návaznosti
MUNI/A/1362/2022, interní kód MU |
|