p 2023

Ležák, Ale, nebo kyseláč?

ZAJÍC, Libor a Jana PIŠKULOVÁ

Základní údaje

Originální název

Ležák, Ale, nebo kyseláč?

Název anglicky

Lager, ale, or sour?

Autoři

ZAJÍC, Libor a Jana PIŠKULOVÁ

Vydání

Meltingpot, 2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Vyžádané přednášky

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

Filozofická fakulta

Klíčová slova anglicky

Beer; Culture; History; Region
Změněno: 19. 1. 2024 12:08, Mgr. Hana Ambrožová

Anotace

V originále

Dávno pryč jsou časy, kdy se v našich hospodách čepovalo pouze pivo světlé, tmavé a občas nějaký silnější, spodně kvašený, speciál. Pryč jsou také časy, kdy se lahvové pivo kupovalo pouze v běžných obchodech. Pivní svět se zcela proměnil a stal se atraktivní pro daleko širší spektrum konzumentů. Některé velké pivovary zanikly, své brány však otevřela celá řada minipivovarů produkujících širokou paletu pivních chutí. Co přineslo českému pivovarnictví posledních 35 let? Přednáška Libora Zajíce a Jany Piškulové na Meltingpotu v rámci Colours of Ostrava 2023.

Anglicky

Long gone are the days when our pubs used to serve only light, dark and occasionally some stronger, bottom-fermented special beer. Gone are also the days when bottled beer was only bought in regular shops. The beer world has completely changed and has become attractive to a much wider range of consumers. Some large breweries have disappeared, but a number of microbreweries have opened their doors, producing a wide range of beer flavours. What has the last 35 years brought to the Czech brewing industry? A lecture by Libor Zajíc and Jana Piškulová at Meltingpot as part of Colours of Ostrava 2023.

Návaznosti

MUNI/A/1362/2022, interní kód MU
Název: Kulturní dějiny piva - města jakožto tvůrci pivní kultury
Investor: Masarykova univerzita, Kulturní dějiny piva - města jakožto tvůrci pivní kultury