KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4. Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 5, s. 15. ISSN 1211-846X. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{2301698, author = {Kapounová, Zlata}, article_location = {Praha}, article_number = {č. 5}, keywords = {hospital diets; guideline; nutrition; dietitian}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování}, title = {Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4}, volume = {roč. 77}, year = {2022} }
TY - JOUR ID - 2301698 AU - Kapounová, Zlata PY - 2022 TI - Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4 JF - Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování VL - roč. 77 IS - č. 5 SP - 15 EP - 15 PB - Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o. SN - 1211846X KW - hospital diets KW - guideline KW - nutrition KW - dietitian N2 - Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení. ER -
KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4. \textit{Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování}. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 5, s.~15. ISSN~1211-846X.
|