BROŽEK, Matěj a Martin DOSEDLA. Webová aplikace pro plánování studia. In Olympiáda techniky Plzeň 2023. 2023. ISBN 978-80-261-1157-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Webová aplikace pro plánování studia
Název česky Webová aplikace pro plánování studia
Název anglicky Web appplication for study planning
Autoři BROŽEK, Matěj a Martin DOSEDLA.
Vydání Olympiáda techniky Plzeň 2023, 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-261-1157-3
Klíčová slova česky web;aplikace;plánovač;rozvrh;technologie;úkoly;připomínky;time management
Klíčová slova anglicky web;application;planner;timetable;technologies;tasks;reminders;time management
Změnil Změnil: Ing. Martin Dosedla, Ph.D., učo 66046. Změněno: 28. 8. 2023 10:07.
Anotace
Plánování učiva a domácích úkolů patří neodmyslitelně k procesu školní docházky. Po studentech je mnohdy vyžadováno, aby si sami vedli přehled o termínech písemných prací, odevzdání domácích úkolů, požadavcích do jednotlivých předmětů, v případě škol středních a vysokých pak i seznam povinné literatury či podmínek k udělení zápočtu. Ač se s tímto procesem děti setkají již od prvních tříd na základní škole, neexistuje příliš mnoho nástrojů nebo technik, které by jim proces organizace učiva ulehčily. V praxi lze nalézt dnes již hojně využívané digitální řešení pro školy, které některé aspekty výše zmíněných problémů řeší. Většina z nich je ale spíše koncipovaná jako komplexní systémy mířené na školy, jež umožňují plně digitalizovat náležitosti jako zápis docházky, klasifikace nebo rozvrhů; málokdy pak míří na plánování práce samotných studentů. Cílem je tvorba aplikace umožňující studentovi vkládat jednotlivé předměty, jež na škole navštěvuje, a k nim posléze připojovat domácí úkoly a jejich termíny dokončení nebo seznamy povinné literatury s případnými odkazy na 35 knihkupectví a půjčovny. Všechny studentovy předměty se zároveň budou propisovat do jeho rozvrhu přímo v aplikaci a do kalendáře. Dalším funkce aplikace je spolupráce a propojování studentů. To vše s důrazem na sociální aspekt aplikace s možností přidat ostatní studenty jako přátele a plánovat s nimi společně hromadné úkoly. Z praktického hlediska se vytvořila funkční responzivní webová aplikace, fungující na PHP frameworku Laravel.
Anotace anglicky
Curriculum and homework planning is inherent in the schooling process. Students are often required to keep track of their own written work deadlines, homework submissions, course requirements, and, in the case of secondary schools and colleges, a list of required readings and credit requirements. Although children are exposed to this process from the first grades of primary school, there are not many tools or techniques to facilitate the process of organising the curriculum. In practice, there are now widely used digital solutions for schools that address some aspects of the above-mentioned problems. However, most of them tend to be designed as comprehensive systems aimed at schools, allowing them to fully digitise essentials such as recording attendance, grading or timetables; seldom are they aimed at planning the work of the students themselves. The aim is to create an application that allows the student to enter the individual courses they are taking at the school and then attach homework assignments and their due dates or lists of required readings with possible links to bookstores and lending libraries. All of the student's courses will also be entered into the student's schedule directly in the app and calendar. Another feature of the app is collaboration and connecting students. All of this emphasizes the social aspect of the app with the ability to add other students as friends and plan group assignments with them. From a practical point of view, a functional responsive web application was created, running on the PHP framework Laravel.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 00:24