BATUCA, Joana R., Jitka RYCHLÍČKOVÁ, Viktória NAGY, Frances SHEILY, Zora ČECHOVÁ, Kateřina NEBESKÁ, Stephane MOULY, Gabor KOVACS, Annamaria NEMETH, Tiago OLIVEIRA, Marco PAINHO, Sara MAIA a Emilia C. MONTEIRO. TRAINING CLINICAL TRIAL TEAMS OF THE FUTURE: OPEN ONLINE CONSCIOUS PROGRAM. In 53rd Meeting of the Portuguese Society of Pharmacology, 41st Meeting of Clinical Pharmacology and 22nd Meeting of Toxicology. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název TRAINING CLINICAL TRIAL TEAMS OF THE FUTURE: OPEN ONLINE CONSCIOUS PROGRAM
Autoři BATUCA, Joana R., Jitka RYCHLÍČKOVÁ, Viktória NAGY, Frances SHEILY, Zora ČECHOVÁ, Kateřina NEBESKÁ, Stephane MOULY, Gabor KOVACS, Annamaria NEMETH, Tiago OLIVEIRA, Marco PAINHO, Sara MAIA a Emilia C. MONTEIRO.
Vydání 53rd Meeting of the Portuguese Society of Pharmacology, 41st Meeting of Clinical Pharmacology and 22nd Meeting of Toxicology, 2023.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky Clinical trial, curriculum, junior reseacher, PhD student,training
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Kateřina Nebeská, učo 155935. Změněno: 31. 8. 2023 16:06.
Anotace
CONSCIOUS consortium developed an international curriculum in clinical trials to biomedical students, increasing the flexibility and availability of clinical trials training and considering key skills for different stages of training (undergraduate and postgraduate level).CONSCIOUS II project targets postgraduate students and early-career researchers provide them with 12 e-learning lessons of practical guidance on how to design a research question and a clinical trial, the regulatory and quality requirements that need to be met, how to conduct the trial, what activities can be delegated to whom, as well as how to analyze and report the results
Anotace česky
Konsorcium CONSCIOUS vytvořilo mezinárodní učební plán v oblasti klinických studií pro studenty biomedicíny, čímž se zvýšila flexibilita a dostupnost vzdělávání v oblasti klinických hodnocení a s ohledem na klíčové dovednosti pro různé stupně vzdělávání (pregraduální a postgraduální úroveň). Projekt CONSCIOUS II se zaměřuje na postgraduální studenty a začínající výzkumné pracovníky poskytuje jim 12 e-learningových lekcí s praktickým návodem, jak navrhnout výzkumnou otázku a jak ji řešit a klinické hodnocení, jeho regulačních požadavcích a požadavcích na kvalitu, které je třeba splnit. Konsorcium CONSCIOUS vytvořilo mezinárodní učební plán v oblasti klinických studií pro studenty biomedicíny, čímž se zvýšila flexibilita a dostupnost vzdělávání v oblasti klinických hodnocení a s ohledem na klíčové dovednosti pro různé stupně vzdělávání (pregraduální a postgraduální úroveň). Projekt CONSCIOUS II se zaměřuje na postgraduální studenty a začínající výzkumné pracovníky poskytuje jim 12 e-learningových lekcí s praktickým návodem, jak navrhnout výzkumnou otázku a jak ji řešit a klinické hodnocení, jeho regulačních požadavcích a požadavcích na kvalitu, které je třeba splnit.
Návaznosti
2018-1-HU01-KA203-047811, interní kód MUNázev: Curriculum Development of Human Clinical Trials for the Next Generation Biomedical Students (Akronym: CONCIOUS)
Investor: Evropská unie, Curriculum Development of Human Clinical Trials for the Next Generation Biomedical Students, Strategická partnerství v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže
2021-1-CZ01-KA220-HED-000023177, interní kód MUNázev: CONSCIOUS II Curriculum Development of Human Clinical Trials for the Next Generation Biomedical PhD Students and Early Career Researchers in Medicine, Pharmacy and Health Sciences (Akronym: CONSCIOUS 2)
Investor: Evropská unie, CONSCIOUS II Curriculum Development of Human Clinical Trials for the Next Generation Biomedical PhD Students and Early Career Researchers in Medicine, Pharmacy and Health Sciences, Strategická partnerství v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže
VytisknoutZobrazeno: 15. 9. 2024 07:25