MAREČKOVÁ, Pavla. Jazyková mediace – užitečná kompetence ve výuce cizích jazyků od samých počátků (webinář). In Vzdělávací rozhledy PdF MU - cyklus webinářů na aktuální pedagogická témata. Brno: Pedagogická fakulta MU, 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jazyková mediace – užitečná kompetence ve výuce cizích jazyků od samých počátků (webinář)
Název česky Jazyková mediace – užitečná kompetence ve výuce cizích jazyků od samých počátků (webinář)
Název anglicky Language mediation - a useful competence in foreign language teaching from the very beginning (webinar)
Autoři MAREČKOVÁ, Pavla.
Vydání Brno, Vzdělávací rozhledy PdF MU - cyklus webinářů na aktuální pedagogická témata, 2023.
Nakladatel Pedagogická fakulta MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Klíčová slova česky jazyková mediace; mediační aktivity; mediační strategie; komunikační kompetence;
Klíčová slova anglicky language mediation; mediation acitivities; mediation strategies; communicative competence
Změnil Změnila: Mgr. Pavla Marečková, Ph.D., učo 15352. Změněno: 28. 10. 2023 16:41.
Anotace
Co je vlastně jazyková mediace? O jaké kompetenci je v kontextu výuky cizích jazyků řeč? V jakých situacích každodenního života může být tato kompetence užitečná? Jak je definována v Dodatku Společného evropského referenčního rámce pro jazyky? Objevují se mediační úlohy v novějších učebnicích? Čím jsou mediační úlohy pro žáky atraktivní? Odpovědi na tyto i mnohé další (i Vaše) zazní na webináři, na který jste srdečně zváni. Pokud usilujete o to, aby Vaši žáci uměli v cizím jazyce spontánně komunikovat, je jazyková mediace jedním ze způsobů, jak se k tomuto cíli nenásilně přiblížit. Kromě toho jsou mediační úlohy dle zpětné vazby od žáků pro své úzké propojení s každodenním životem výrazným aktivizujícím a motivačním prvkem ve výuce. Buďte o krok napřed a seznamte se s mediací prostřednictvím našeho webináře, kde se dozvíte mj. o možnostech dalšího vzdělávání v této oblasti.
Anotace anglicky
What is language mediation? What kind of competence are we talking about in the context of foreign language teaching? In which situations of everyday life can this competence be useful? How is it defined in the Appendix of the Common European Framework of Reference for Languages? Do mediation tasks appear in more recent textbooks? What makes mediation tasks attractive to learners? Answers to these and many more (and yours) will be given in a webinar to which you are cordially invited. If you are striving for your students to be able to communicate spontaneously in a foreign language, language mediation is one way to approach this goal non-violently. In addition, mediation tasks are a strong activating and motivating element in the classroom due to their close connection to everyday life, according to feedback from the pupils. Stay one step ahead and get to know mediation through our webinar, where you will learn, among other things, about further training opportunities in this area.
VytisknoutZobrazeno: 25. 7. 2024 18:24