JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK. Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby (Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service). In František Buňka, Jan Hrabě, Tomáš Béza. Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR. Vyškov: Vysoká vojenská škola pozemního vojska, 2002, p. 40-43. ISBN 80-7231-102-6.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby
Name (in English) Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service
Authors JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK.
Edition Vyškov, Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR, p. 40-43, 4 pp. 2002.
Publisher Vysoká vojenská škola pozemního vojska
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50902 Social sciences, interdisciplinary
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
Organization unit Faculty of Sports Studies
ISBN 80-7231-102-6
Keywords in English vegetables; fruit; milk and dairy products; meat
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Changed: 7/11/2023 16:57.
Abstract
V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.
Abstract (in English)
At work, the diet of 9 soldiers participating in a diving course was monitored. The soldiers' diet was determined using a questionnaire and also by monitoring their daily diet record. The results showed that the soldiers buy a lot of fatty foods during the diving course. They lack vitamins, minerals and fiber because the consumption of fruits and vegetables as well as the consumption of milk and milk products is insufficient.
PrintDisplayed: 5/10/2024 00:49